Quilt in public på Designmuseum Danmark

Mange kender quilt og patchwork som noget fra mormors gemmer. Men de seneste år har de farverige tæpper fået en revival og er i dag i høj kurs. Men hvordan bliver de farverige quilts egentlig til? Og kan man selv lære at sy sit eget tæppe?

Alt det kan du blive klogere på lørdag d. 17. juni, når Designmuseum Danmark lægger hus til den internationale ”Quilt in public”-dag. Her vil medlemmer fra Dansk Patchworkforenings lokalafdelinger indtage Grønnegården og skabe et værksted under åben himmel. Du kan opleve de smukke tæpper i mange forskellige mønstre, og skulle du selv få lyst til at sy en lille ting, er der mulighed for at købe et start-kit og få hjælp til at komme i gang af de søde quilt-entusiaster. Der er plads til både børn og voksne, og man behøver ingen erfaring for at kaste sig ud i den ældgamle quilttradition.

Tid: lørdag den 17. juni kl. 10-16
Sted: Grønnegården, Designmuseum Danmark, Bredgade 68
Pris: Det er gratis at deltage i arrangementet. Start-kits sælges til 25 kr. pr. stk. Entre til museets udstillinger betales separat.

Om Quilt in Public
Quilt in Public er en dag, hvor mange kreative quiltere over hele verden mødes i det offentlige rum for at dele og udbrede deres fælles passion og interesse. Patchwork og quiltning er en ældgammel tradition, der betragtes som et nyttigt håndværk, hvor man benytter små rester af stof til at skabe sin personlige quilt med. Patchwork er en måde at udnytte selv den mindste stump stof på, så intet går til spilde, og quiltning er en praktisk måde at holde flere lag sammen. Lørdag d. 17. juni fejres ”Quilt in public” på Designmuseum Danmark, hvor du kan møde repræsentanter fra Dansk Patchworkforenings lokalafdelinger bl.a. fra Sokkelund Quilterne og de Grønne Quiltere.

Sidst opdateret 21.03.2017

Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor