Månedens fund april 2016


Forside af bogen 100% pallet from freight to furniture : 21 DIY designer projects. Den viser stolen ”Charles-Edouard”, der er en reference til Charles-Édouard Jeanneret-Gris, bedre kendt som Le Corbusier – stolen er inspireret af hans LC2 armchair

Møbler af gamle paller

- gå selv i gang i foråret

Den ydmyge træpalle, der gennem tiden har levet et forholdsvis anonymt liv som transportemballage til at fragte tunge ting fra sted til sted, er blevet et eftertragtet og anvendt materiale til at kreere egne genbrugsmøbler med rustikt look og særegent udtryk.
Nogle af Europas innovative designere har i denne bog udtænkt og designet 21 møbler af genbrugspaller. I bogen er der også en kort beskrevet profil af kunsterne.

Man kan blive inspireret til at gå i gang med eget design, eller men kan gennem bogens trin-for-trin instruktioner og fotografier forsøge at bygge bogens originale møbler. Fra The Sandman child’s bed til Lizard Garden set.

Designere som danske Nina Tolstrup, de franske M&M Designers (Martin Lévêque og Mathieu Maingourd) samt Karl Zahn fra USA har konstrueret idefulde borde, stole, bogreoler, lamper med mere. Alle meget enkelt designet så alle kan være med til at følge vejledningen og via enkelt værktøj og materialer være møbelfremstiller til eget hjem.

Simple living, genbrug og økologi vinder frem inden for design, og der er inspiration at finde og viden at hente om bæredygtig design på Designmuseets bibliotek.


”Lizard Garden set” af Marie-Noëlle Salaün og Aurélie Drouet – ”choose a sunny spot, and bask in the sun like a lizard …”

Denne måneds fund er: Aurélie Drouet: 100% pallet from freight to furniture : 21 DIY designer projects

Anne K. Skjelbo / Furnitureindex

Sidst opdateret 07.04.2016


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor