10 nye bøger om mode

Samling af knapper, fra bogen ”Déboutonner la mode” [knapper i moden]. (2015)

Nedenfor ser du et lille udvalg af nyanskaffede bøger om mode. Biblioteket får hele tiden nye titler om alt fra haute couturens mestre og nutidens stilskabende modedesignere til aktuelle temaer inden for modebranchen, f.eks. bæredygtighed. Foruden selvfølgelig bøger om mandetøj, modeillustration, tasker, sko osv.

Otherworldly : avant-garde fashion and style. Theo-Mass Lexileictous, red. (2016)
Skulpturel, eksperimentel avantgarde-mode fra ”en anden verden" af internationale designere i starten af 2000-tallet. Fra Danmmark: Nikoline Liv Andersen, Ida Gro Christiansen, Henrik Vibskov & Andreas Emenius (The Fringe Projects).

Issey Miyake. Midori Kitamura, red. (2016)
Om den japanske mode-designer Issey Miyake. Med kronologisk gennemgang af Miyakes væsentligste dragter fra 1960 til 2015. Rigt illustreret.

Fashion made fair : modern, innovative, sustainable. Ellen Köhrer & Magdalena Schaffrin (2016)
Om internationale modefirmaer, der fremstiller bæredygtig mode, med fokus på økologi og socialt ansvar.
Fra Danmark: Maxjenny!, Aiayu og KnowledgeCotton Apparel.

The suit : form, function & style. Christopher Breward (2016)
Jakkesættets historie gennem 400 år. Fra dets fremkomst i slutningen af 1600-tallet henover Beau Brummell og 1800-tallets dandyer til Savile Row i London i 1900-2000-tallet med gentlemen, forretningsfolk og James Bond.

Vogue 100 : a century of style. Robin Muir (2016)
Om den britiske udgave af modetidsskriftet Vogue og dets historie gennem 100 år (1916-2016). Rigt illustreret med modefotografi, modeillustration, magasinforsider m.m.

The international politics of fashion : being fab in a dangerous world. Andreas Behnke, red. (2016)
Om brug og misbrug af dragter og mode til politiske formål, med eksempler fra Afghanistan, Sudan, Europa, Kina og USA.

Reigning men : fashion in menswear, 1715-2015. Sharon Sadako Takeda, red. (2016)
Om international herremode og dragttilbehør i perioden 1715-2015. Fra dandyer, rebeller og aristokrater til hippier og hiphoppere. Med tøj af bl.a. Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Yohji Yamamoto, Alexander McQueen, Rick Owens og Walter Van Beirendonck.

Fashion packaging now. Chris Huang, red. (2016)
Innovative, iøjenfaldne og smarte eksempler på internationale modefirmaers retail-emballage (indpakning) af tøj, sko, tasker, accessories m.v. som led i firmaernes branding. Bl.a. eksempler fra Adidas, Nike og Puma.

Precious cufflinks : from Pablo Picasso to James Bond. Walter Grasser m.fl. (2016)
Om manchetknapper, deres historie og anvendelse som eksklusivt dragttilbehør i moden til mænd. Rigt illustreret med eksempler på kostbare manchetknapper fra perioden 1880-2015, primært fra Europa og USA.

Fashion on the ration : style in the Second World War. Julie Summers (2016)
Om hvordan moden ændrede sig i Storbritannien under 2. verdenskrig under indflydelse af rationeringer og mangel på materialer og tekstiler. Om en ændret skønhedsopfattelse, smag og æstetik i takt med kvindernes indtog på arbejdsmarkedet, bl.a. i industrien.

Sidst opdateret 03.02.2017

Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor