Websites

På nettet er der flere tusind hjemmesider og blogs om mode, som det kan være svært at finde rundt i. Nedenfor anbefaler vi 11 stk. De fleste er lavet af store museer rundt om i verden og indeholder billeder og tekst om mode og dragter gennem forskellige perioder.

Fashion Forum
Danish Fashion Institute’s webside med nyheder til og om den danske modebranche.

Dragt.dk
Dragtjournalen er et tværfagligt tidsskrift i elektronisk form tilknyttet de danske museer. Tidsskriftet formidler viden og information om historiske dragter og tekstiler i forbindelse med indsamling, registrering, bevaring, formidling og/eller forskning samt anmeldelser af litteratur og udstillinger.

Kataloger fra danske varehuse og stormagasiner
Digitale optryk af førende danske varehuse og stormagasiners kataloger fra perioden omkring 1890 til 2000, bl.a. Magasin, Fonnesbech, Daells Varehus og Illum.

Modens historie – tidens tøj
Internetudstilling, som bygger på Nationalmuseets modedragtudstilling “Krop og Forklædning”. Den virtuelle udstilling skildrer modedragtens kulturhistorie i Danmark fra 1700-tallet til 1980’erne. De dragter, der er med i udstillingen, er alle kendetegnet ved, at de har været brugt af mennesker, der har boet i Danmark. Websiden giver oplysninger om den enkelte dragt og sætter dragten ind i en modehistorisk og kulturhistorisk sammenhæng.

Victoria & Albert Museum, London
Englands nationale museum for design og kunsthåndværk med verdens største samling af dragter fra 1600-tallet til 2000-tallet.

Metropolitan Museum of Art: Costume collection, New York
Det amerikanske museums store samling af dragter med beskrivelse af de enkelte dragter.

Metropolitan Museum of Art: Timeline, New York
Tidslinje med tilknyttede uddybende artikler.

Fashion Museum, Bath, England
Om samlingerne i det store mode-museum i byen Bath i England.

Modetegninger fra André Fashion Studios
Database med flere tusinde modetegninger fra perioden 1930-1941, bl.a. af Chanel, Balenciaga, Schiaparelli og Patou. Tegningerne tilhører Fashion Institute of Technology i New York og New York Public Library.

Vogue, Frankrig
Det franske modemagasin med alt nyt om international mode.

Digital Librarian – fashion
International oversigt over digitale hjælpemidler og websider med alt vedrørende mode.

Sidst opdateret 09.01.2016


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor