Museumsinspektør til Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark søger en museumsinspektør, som skal bidrage til museets ambition om at blive blandt verdens førende designmuseer og blive dagsordensættende inden for formidlingen af designs betydning kulturelt og samfundsmæssigt i et både historisk og nutidigt lys.

Du skal have
- en relevant kandidat- eller ph.d.-uddannelse
- speciale inden for et eller flere af museets fagområder og lyst til at fordybe dig i flere
- erfaring med museums- og udstillingsvirksomhed og projektledelse
- gode, dokumenterede formidlings- og sprogfærdigheder skriftligt og mundtligt

Vi forventer, at du
- er en stærk teamplayer i museets udstillings- og samlingsafdeling og kan arbejde på tværs i huset
- er udadvendt og opsøgende og kan styrke museets netværk og omdømme
- er selvkørende, kreativ og udvikler og realiserer nytænkende koncepter og ideer
- har evner for fordybelse og forskning i museets samlinger og kan belyse dem i nye kontekster

Ansættelsen
Stillingen er treårig med mulighed for forlængelse eller evt. fastansættelse. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Kontakt
For yderligere spørgsmål kontakt HR-ansvarlig Henriette Falkenberg på 33 18 56 77 eller via mail på hfa@designmuseum.dk eller udstillings- og samlingschef Christian Holmsted Olesen, tlf. 33 18 56 83 eller cho@designmuseum.dk

Ansøgning
Ansøgningen må ikke fylde mere end 1 A4-side. Vedlæg CV (max 2 sider) med relevant erfaring. Send ansøgningen digitalt til Henriette Falkenberg hfa@designmuseum.dk.
Ansøgningsfrist torsdag den 6. april kl. 12. Vi forventer at afholde samtaler 20. og 21. april.

Om Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark er landets nationale museum for design og kunsthåndværk, og har samlinger fra Vesten, der tidsmæssigt strækker sig fra renæssancen til vor tid, og dertil kommer betydelige samlinger fra især Kina og Japan. Med ’Strategiplan 2017-2020’ har museet søsat en række ambitiøse initiativer, der bl.a. indbefatter produktion af store forskningsbaserede udstillinger, en dynamisk udstillingspraksis, hvor den righoldige samling i højere grad kommer i spil i skiftende udstillinger samt et ønske om at nå ud til et bredere publikum med vedkommende og engagerende udstillinger og aktiviteter.

Museet er midt i en rivende udvikling, hvor besøgstallet er næsten firedoblet på fire år og interessen for museets fagområde er stærkt stigende nationalt og internationalt. Intentionen er at nytænke og udvikle museets vigtige rolle i samfundets udvikling.

Sidst opdateret 21.03.2017


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor