Colour Diary of New York
Margrethe Odgaard

1. marts 2017

Designmuseum Danmark og Louisiana Channel lancerer filmen: “Colour Diary of New York” med den prisvindende danske tekstildesigner Margrethe Odgaard. “Becoming more aware of your surroundings can open a new dimension inside as well as outside yourself”. Dyk ned i den danske designers tekstilunivers.

Margrethe Odgaard modtog i 2016 “verdens største designpris”: Torsten og Wanja Söderbergs Pris, der bl.a. blev overrakt af Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer. Prisen er på en million svenske kroner.

Motivation for prisen: “Margrethe Odgaard har tekstil som afsæt for formgivning. Tilgangen er på én gang håndværksmæssig, taktil og gennemreflekteret; hun tænker med hænderne. Ud fra både poetiske og konsekvente farve- og mønsterstudier skaber hun sammenhænge i en betagende proces fuld af musikalitet. Den kunstneriske vision er drevet frem af ønsket om at skabe og berige på en måde, hvor viden, idéer og færdigheder deles ufortrødent og generøst.”

Margrethe Odgaard (f. 1978) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering med yderligere studier på Rhode Island School of Design i USA. I 2013 startede hun egen designvirksomhed i København.

Læs mere om prisen