Ny bog om Designmuseets samlinger

1. februar 2017

Hvordan fajancer indtog boligindretningen og måltidskulturen i 1600-1800:

“Fajancer fra Holland, Frankrig og Tyskland 1600-1800” af Ulla Houkjær.

Designmuseum Danmark rummer landets mest omfangsrige samling af europæiske fajancer. Ny udgivelse fortæller om, hvordan perioden 1600 til 1800 blev en blomstringstid for fajancen. Først i Holland siden i Frankrig og Tyskland blomsterede en række produktionssteder med forbløffende teknisk kunnen hurtigt frem. Idéer og personale cirkulerede. Og det gjorde, at motiver og former blev spredt hurtigt imellem landene – i takt med at fajancen blev et yndet indslag i tidens boligindretning og måltidskultur.

Bogen er den første publikation af sin art siden Emil Hannover for næsten 100 siden skrev sin “Keramisk Haandbog”.

Bogen indgår som bind 8 i en serie om museets samlinger og er blevet til med støtte fra Ny Carlsberg Fondet. Bogen er til salg i museets butik og distribueres i samarbejde med Museum Tusculanums Forlag.

Bestil bogen hos Museum Tusculanums Forlag

Se andre udgivelser fra Designmuseum Danmark