Ny publikums­rekord

1. januar 2017

Der er et stort publikum til design. Det viser besøgstælleren fra 2016, hvor 229.179 gæster besøgte Designmuseets udstillinger og videnshus.

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer glæder sig over den markante fremgang: “2016 var et markant år for museet, for dansk design og for omverdenens interesse i Danmark som destination. I 2016 strømmede publikum til museet for at opleve vores mange aktiviteter og udstillinger; og vi rykkede internationalt ud i fx Norden og Japan med rejseudstillingerne Barnets Århundrede i norden og Design Denmark i Japan. Her i Bredgade mødte et rekordstort publikum både fremtidsvisioner og det nyeste aktuelle på designscenen i udstillingerne BMW Spheres, Dansk Design Nu og Mindcraft hentet hjem fra Milano – ligesom vi åbnede nye kapitler til vores rige samlinger med den nyåbnede ikonsatsning The Danish Chair, udstilling om tekstilpioneren Marie Gudme Leth og Japan-fejringen Learning From Japan. Oven i dét var vi aktive i familieværksteder, guidede ture, ”Design-to-Nine”-onsdage, aftenlounges i caféen, fyldte butiksdage og meget mere.

Besøgstallet er mere end 30 % flere end den hidtidige besøgsrekord og en firedobling på bare fem år. “Der er god grund til, at vi kan være stolte. Stolte uden at sove på det”.