Indskoling

Priser
1 times undervisning koster 350 kr.
2½ times undervisning med værksted koster 700 kr.

Dyredesign – med sansekuffertTrinmål
Hvordan kan drager, ørne og strudseæg blive til design?
Vi undersøger, hvordan formgivere og designere har ladet sig inspirere af dyr, hvad angår form, konstruktion og dekoration. Vi går på opdagelse i museets store samlinger, der strækker sig fra det gamle Japan og frem til i dag, og møder mange forskellige og sjove former for dyredesign. Sansekufferten tages med rundt på museet.

I Designværkstedet arbejder eleverne med skitser og omformer hverdagsgenstande til dyr.

Fag: Dansk, billedkunst, natur/teknik.
Pris: 1 t. 350 kr. Bestil her
2½ t. med værksted 700 kr. Bestil her

Form og konstruktion – med sansekuffertTrinmål
Vi fokuserer på former og på hvordan former påvirker os og eksempelvis opfattelsen af bevægelse og stilstand. Vi undersøger, hvordan former er brugt i konstruktioner af bygninger, møbler og de ting, vi i øvrigt omgiver os med. Eleverne kommer til at reflektere over, hvordan de oplever former i deres hverdag, og hvordan ting kan være sat sammen af flere dele og former. Sansekufferten tages med rundt på museet.

I Designværkstedet arbejder eleverne med at lave skitser og konstruere et tårn på baggrund af geometriske former.

Fag: Matematik, billedkunst.
Pris: 1 t. 350 kr. Bestil her
2½ t. med værksted 700 kr. Bestil her

Materialer – med sansekuffertTrinmål
Kan en stol være lavet af aviser eller af glas? Vi går på opdagelse og undersøger, hvad genstandene i udstillingen er lavet af og hvorfor. Vi taler om, hvordan nye materialer bliver udviklet, og hvad det betyder for miljø og bæredygtighed. Sansekufferten, der tages med rundt på museet, indeholder bl.a. forskellige træsorter og metaller.

I Designværkstedet laver eleverne en lille stol. Der vil være forskellige materialer til rådighed. Eleverne arbejder først med skitsetegning og skal tænke over, hvilke materialer, der er mest hensigtsmæssige at bruge og hvorfor.

Fag: Billedkunst, dansk, natur/teknik.
Pris: 1. t. 350 kr. Bestil her
2½ t. med værksted 700 kr. Bestil her

Fra tronstol til slængestolTrinmål
En stol opfylder ofte mere end en siddefunktion. En stol kan have ører, krop og ben og kan se enten magtfuld eller ydmyg ud. Stole har ofte et mere personligt udtryk end mange andre møbeltyper. Stole kan være forbundet med magten såsom kejserstole, tronstole eller ministertaburetter. De kan i deres udtryk være dominante som f.eks. barokkens stole med løvefødder, eller de kan være lette og spinkle med slanke hjorteben. Andre kan være hverdagsprægede og ydmyge, f.eks. de svenske pindemøbler. Stole kan også være flippede som f.eks. 1960’ernes hænge- og slængestole. I undervisningsforløbet undersøger vi forskellen på de mange stole, afprøver stole og beskriver stolens udtryk.

I Designværkstedet konstruerer eleverne små stolemodeller.

Fag: Billedkunst, historie, dansk.
Pris: 1. t. 350 kr. Bestil her
2½ t. med værksted 700 kr. Bestil her

Sidst opdateret 26.08.2015


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor