Mode & Tekstil

Fra 5. december 2014

Send Link

Fra udstillingsplakaten. Foto: Casper Sejersen. Design: Designbolaget

I December 2014 slog Designmuseum Danmark for første gang i museets historie dørene op for en permanent mode- og tekstiludstilling. Udstillingen giver med omkring 400 genstande fra museets rige samlinger et helt særligt indblik i designhistoriske aspekter inden for mode og tekstil med vægt på den danske udvikling gennem 3-400 år. En overdådighed af design, mønstre, motiver og farver i form af tekstiler, modedragter og tilbehør udstilles i montrer og museets specialfremstillede skuffemøbler, designet af møbelarkitekten Børge Mogensen.

Gennem tre temaspor, Design og Dekoration, Håndværk og Industri, Krop og Identitet, vil udstillingen kronologisk fortælle om forskellige tiders design, tekstilteknikker, produktionsformer, smag og idealer i moden og indenfor boligtekstiler. Udover de tre temaspor vil udstillingen i et særligt rum præsentere et aktuelt tema.

Foto: Pernille Klemp

Designmuseum Danmarks permanente udstilling ”Mode & Tekstil” bliv fra november 2015 udvidet med kreationer af Asger Juel Larsen.

Design: Asger Juel Larsen. Foto: Jens Stoltze

Mode- og tekstiludstillingen har siden sin åbning i december 2014 øremærket et mindre rum til aktuelle temaer, og dette rum indtages nu af et mindre udvalg af Asger Juel Larsens seneste års kreationer. Oplev blandt andet det sæt, som tildelte designeren The International Woolmark Prize (i den europæiske kategori) 2014/ 15, hvor uld er blevet anvendt på tre forskellige måder – i strik, som uldjersey og som fleece. Oplev også andre håndstrikkede og skræddersyede items af materialer så som imiteret pels og foliepræget neopren.

Om Asger Juel Larsen

Takket være designere som Asger Juel Larsen (f. 1982) har herremoden både i snit og materialer i flere år været på vej væk fra den konformitet, der med ganske diskrete ændringer har gennemspillet det samme tema gennem mange, mange år, udtrykt i jakkesættet og skjorten som den traditionelle herremode. Det handler bl.a. om, som ved kvindemoden, at kommunikere tilhørsforhold til ’gruppen’, samtidig med at markere sin individuelle identitet. Koderne er mange, men i herretøjet mindre underspillede og subtile end tidligere.

I sit design blander Asger Juel Larsen referencer fra beklædningshistorien, fx klassisk herreskrædderi og uniformer med street-wear og sportstøj. Han udfordrer vores opfattelser af ikke bare den traditionelle herremode, men også de forskellige genrer. Inspireret af rockmusik og subkulturel æstetik, Fantasy og science fiction befinder udtrykket i tøjet sig et sted mellem gotisk utopia – utopia, den bedste af alle verdener – og det modsatte: dystopien – den værste verden. Mange kontraster mødes i tøjet, fx både styrke og svaghed.

Tøjet tilføres forskellige karakteristiske kendetegn, som fx det rombeformede logo, der benyttes som signatur i tilskæringen, eller digital print. Et andet markant kendetegn for Asger Juel Larsens tøj er brugen af nye, teknologiske og futuristiske teksturer og materialer, der både tilfører tøjet nye funktionsværdier, men også udfordrer selve designet. Selv om Asger Juel Larsen forsøger at presse materialerne til deres optimale ydeevne, er det vigtigt for ham ikke at miste skarpheden i formgivningen. Til hver kollektion designer Asger Juel Larsen enkelte modeller til kvinder, samtidig med at en del tøjet til herrer også kan benyttes af kvinder.

Asger Juel Larsen har en master i modedesign fra London College of Fashion fra 2011. Allerede under sin uddannelse startede han sit eget tøjmærke, ’Asger Juel Larsen’, der lanceres i kollektioner. Senere har han tilføjet mærket ’Madhouse’, hvor der ikke arbejdes i kollektioner. Måden at arbejde på i ’Madhouse’ imødekommer Asger Juel Larsens kreative ’drive’. Han har muligheden for at videreudvikle en ny design-idé, idet produktionen af en ny model kan iværksættes hurtigt uafhængigt af de halvårlige kollektioner.

Asger Juel Larsens modedesign har et stort marked i Asien og i Amerika, hvor markederne er mere modtagelige for avantgarde-modedesign.

Asger Juel Larsen kunder tæller bl.a. Rihanna, Justin Bieber, Lil’ Wayne, Ewan McGregor mfl.

Find mere info om Mode & Tekstil HER

Læs mere om Asger Juel Larsen HER