Skip to content

Det sker

københavn
Arkitektur­hovedstaden
2023

København er i år udnævnt til verdens hovedstad for arkitektur af UNESCO. Hele sommeren byder Designmuseum Danmark på en række aktiviteter, der sætter fokus på arkitekturen i og omkring museets smukke bygning fra 1757. Du kan bl.a. tage med på byvandringer og opleve Frederiksstaden historiske rammer og nye byrumsdesign eller få et indblik i museets unikke arkitektur og designhistorien i særomvisninger på museet.

Her på siden kan du læse mere om designmuseets aktiviteter i forbindelse med Arkitekturhovedstaden 2023.

OM UNESCO-UIA & WORLD CAPITAL OF ARCHITECTURE

World Capital of Architecture – Arkitekturhovedstad – er en ny titel, som UNESCO-UIA tildeler den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres.

Ambitionen for UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023 er at skabe global og lokal opmærksomhed om Københavns arkitektur i bred forstand.

UIA’s verdenskongres afholdes i København juli 2023.

Læs mere om arkitekturhovedstad 2023 her

Byvandring i Frederikstaden

Tag med på en spændende byvandring, der undersøger byens design i ’rummene’ mellem bygningerne i den historiske bydel Frederiksstaden. Sammen med en af Designmuseum Danmarks guider ser vi nærmere på de mange ikoniske designs, der er så integreret en del af byen, at man nogle gange glemmer, at det faktisk er design. F.eks. kloakdækslet, københavnerfortovet med chaussestensbåndet i midten og københavnerlampen, der hænger over byens gader.

Læs mere og køb billet her

Gratis omvisning: intro til Designmuseum Danmark og arkitekturen

Kom med på en af museets gratis søndagsomvisninger, som i hele juli måned sætter fokus på både dansk og internationalt design, samt museets historiske arkitektur i anledning af Arkitekturhovedstaden 2023. Gennem udvalgte genstande og historier giver omvisningen en generel introduktion til museet og de otte, meget forskellige udstillinger. Der er plads til 20 personer – billetter fordeles efter først-til-mølle-princippet blandt de gæster, som har købt billet til museet.

Læs mere

Trace Pavilion – Rearticulated Architectural Glass

Oplev værket Trace Pavillion, som undersøger materialet glas og dets egenskaber som et genanvendeligt materiale i nye byggede miljøer.

Værket udforsker kunstneriske designmetoder til at genbruge vinduer og eksisterende glas i nye sammenhænge og rumligheder, med mindst muligt energiforbrug og med den højeste kvalitative indvirkning på mennesker. Ved at bearbejde vinduerne og deres overflade direkte – uden omsmeltning – udforsker gruppen bag værket, hvordan materialet kan ændres fra blot at være gennemsigtigt til at kunne sprede, bryde, intensivere og tone lysfænomener – og dermed skabe forskellige stemninger og sanseligheder i et rumligt miljø.

Trace Pavilion – Rearticulated Architectural Glass
Af kunstner Maria Sparre-Petersen, arkitekt Isak Worre Foged og arkitekt Vasiliki Fragkia

Værket kan opleves i museumshaven fra 7. juni – 13. august 2023.