Bibliotek

I fokus

Åbningstider
Tirsdag – fredag kl. 11 – 17.
Aftenåbent onsdag kl. 11 – 21.

Lukket
Mandage, mellem jul og nytår, helligdage, Bededag, Grundlovsdag (den 5. juni) og hele juli måned.

Spørg bibliotekaren
+45 33 18 56 50
bib@designmuseum.dk

Følg biblioteket på Facebook

Her finder du nyheder og anbefalinger fra biblioteket, heriblandt små artikler om skatte i bibliotekets samlinger.

Gardiner med signalværdi

Februar 2018

Ny bog om boligtekstiler i Danmark gennem 300 år beskriver vores tætte samliv med tekstiler, fra 1700-tallet til i dag.

Læs mere her

Små rum - små møbler – fleksible rum

Januar 2018

Af konkrete behov kommer der funktionelle løsninger og deraf nogle gange unikt design. Mangel på plads i små boliger har gennem tiden været en udfordring – boligmangel og dyre kvadratmeterpriser har gjort det nødvendigt at stuve sig sammen. Markant er det i de store byer, der tiltrækker mange mennesker.

Læs mere her

Hvidt på hvidt

December 2017
I Designmuseets bibliotek kan du komme helt tæt på sting og stof, forside og bagside – BÅDE på det færdige broderi OG på processen og vejen dertil – et materielt, taktilt vidnesbyrd om disciplin og æstetik i dansk immateriel og materiel kulturarv.

Læs mere her

Revolutionen 1917

November 2017
Den russiske oktoberrevolution i 1917 betød ikke blot en omvæltning i landets økonomi og politik. Den betød også en total fornyelse af den russiske kunst og arkitektur i et omfang, som man ikke har set tilsvarende noget steds hverken før eller senere. Resultatet blev en revolutionerende kunst, som fortsat trækker sine inspirerende indflydelse op til vore dage.

Læs mere her

 

DE SOVJETISKE REVOLUTIONS­PLAKATER

Oktober 2017
Den russiske plakats storhedstid opstår med revolutionens behov for et nyt visuelt sprog.

Læs mere her

KLISTERMARMOR

September 2017
I Designmuseets Bibliotek findes tusindvis af håndindbundne bøger, heraf utallige udsmykket med flot hånddekoreret papir. Mange beklædt med det allersmukkeste ‘klistermarmor’-papir.

Læs mere her

Biografpalæer

August 2017
Op gennem 1920erne vandt biografpalæerne frem, og danske arkitekter kastede sig ud i opgaven med udformning og indretning af disse ”nye rum”.

Læs mere her

Typografiens James Bond

Juli 2017
Robert Harling var en meget betydende typograf, der ikke blot udgav tre indflydelsesrige tidsskrifter om typografi og grafisk design, men var også redaktør på adskillige tidsskrifter.

Læs mere her

Tiger, Tiger

Juni 2017
Bibliotekets bog The tiger rugs of Tibet fra 1988 viser en samling på 108 originale tigertæpper, vævet i plantefarvet uld fra yakokse eller får.

Læs mere her

Plade­coverets revival

Maj 2017
Med lavteknologisk og autentisk lydmagi er vinylerne blevet retro-hippe som modtræk til streamens immaterielle lydtapet, og deres covere er døre, der åbner til en musik, hvor støvet danser med.

Læs mere her

Gunnar Aaagard Andersen i aktion

April 2017
Nyt stort værk om billedkunstneren Gunnar Aagaard Andersen, som er repræsenteret i museet med både tapetdesign, stole og tekstiler.

Læs mere her

skibsaptering

Marts 2017
Genoplev skibsaptering fra en svunden tid i bøger og tidsskrifter – og i vores store samling af Kay Fiskers tegninger til skibsapteringer.

Læs mere her