Modeguide

Sara Fruelund
Bibliotekar
sfr@designmuseum.dk

Nedenfor ser du et lille udvalg af nyanskaffede bøger om mode. Biblioteket får hele tiden nye titler om alt fra haute couturens mestre og nutidens stilskabende modedesignere til aktuelle temaer inden for modebranchen, f.eks. bæredygtighed. Foruden selvfølgelig bøger om herretøj, modeillustration, tasker, sko osv.

Rei Kawakubo – Comme des Garçons: art of the in-between. Andrew Bolton (2017)

Om den kvindelige japanske modedesigner Rei Kawakubo, grundlægger af modefirmaet Comme des Garçons. Eksperimenterende mode i grænselandet mellem kunst og mode. Bl.a. interview med Rei Kawakubo. Rigt illustreret.

Find bogen

Colors in fashion. Jonathan Faiers, red. (2017)

Samling af artikler om farvernes betydning i mode og beklædning gennem tiden. Om brugen af farver som kommunikation og social markør; om farver og politik, magt, status, identitet, begær m.m.

Find bogen

Dress [with] sense. Christina Dean (2017)

Praktisk guide til bæredygtig mode. Om at købe tøj hos bæredygtige modefirmaer, om økologiske og bæredygtige materialer og tekstiler, om bæredygtig rensning og vask og om genbrug.

Find bogen

Digit@l girls: fashion’s new tribe: risk takers, rule breakers, and disrupters. Steff Yotka & Emily Siegel (2017)

Om internationale kvindelige modebloggere, modedesignere og modeaktivister, som via blogs, Instagram og Facebook er med til at sætte dagsordenen inden for moden.

Find bogen

John Galliano: unseen. Robert Fairer (2017)

Fotografisk billedbog om den spansk-britiske modedesigner John Galliano og hans kollektioner i eget navn i perioden 1996-2011. Teatralske, overdådige og ekstreme mode-dragter, bl.a. med inspiration fra traditionelle dragter fra Mongoliet, Kina, Yemen og Peru. Med fotos af den britiske modefotograf Robert Fairer, primært backstage-billeder, men også fra catwalk’en.

Find bogen

Niche fashion magazines: changing the shape of fashion. Ane Lynge-Jorlén (2017)

Om nicheprægede modemagasiner i Vesten i slutningen af 1900-tallet og starten af 2000-tallet. Om niche-modemagasinet som genre og om magasinernes historie. Bl.a. med en analyse af det danske modemagasin DANSK Magazine, herunder interviews med redaktører, skribenter og læsere.

Find bogen

Modekongen Holger Blom – en livshistorie. Marianne Verge (2017)

Om den danske modeskaber Holger Blom (1906-1965) og hans mode- film- og teaterdragter til danske kvinder, bl.a. skuespillere, velhavende og medlemmer af kongehuset.

Find bogen

Cool: style, sound, and subversion. Greg Foley & Andrew Luecke (2017)

Historisk krønike og håndbog over (internationale) subkulturer og deres musik, som har influeret modens udvikling fra 1920’erne til starten af 2000-tallet. Bl.a. om bikers, beatniks, black panthers, hippies, mods, glam, skaters, grunge, hipsters, afro-punk, normcore.

Find bogen

Erik Madigan Heck: Old future. Erik Madigan Heck (2017)

Modefotografier af den amerikanske fotograf Erik Madigan Heck. Drømmeriske og farvemættede fotos, ofte med et abstrakt, grafisk udtryk. Med to essays samt interview med Erik Madigan Heck.

Find bogen

Balenciaga: shaping fashion. Lesley Ellis Miller (2017)

Om den spansk-fødte modedesigner Cristóbal Balenciaga (1895-1972) og hans dragter og dragttilbehør til kvinder. Rigt illustreret, bl.a. med modefotografi af Horst P. Horst, Cecil Beaton og Richard Avedon. Udgivet i forbindelse med udstilling på Victoria and Albert Museum i London.