Skip to content

Job

Bibliotekar til Designmuseum Danmarks Bibliotek

Vi søger en dygtig og engageret bibliotekar til Designmuseum Danmarks Bibliotek.

Biblioteket er det danske hovedfagbibliotek for designfeltet. Vi stiller viden, information og dokumentation om kunsthåndværk og design til rådighed for et professionelt og mangfoldigt publikum. Vi søger nu en ny dygtig kollega, der vil være med til at styrke bibliotekets centrale rolle i museet, der i mere end 125 år har haft som opgave at samle mennesker om godt design og innovativ formgivning.

Biblioteket har været lukket sammen med resten af museet fra 2020 til sommer 2022, mens bygningerne gennemgik en massiv renovering. Undervejs har biblioteket lavet en større systemkonvertering og flytning af biblioteksbasen fra Aleph til Reindex. Fra september 2022 er biblioteket åbnet igen og vil over den kommende periode åbne gradvist med flere åbningsdage om ugen.

OPGAVER OG KOMPETENCER
Du bliver del af et team på tre bibliotekarer samt skiftende praktikanter mv. Vi hjælper hinanden med bredden af opgaver og samarbejder på tværs af huset. Herfra vil du sammen med os indgå i videreudviklingen af biblioteket. Dine primære arbejdsopgaver vil være:

  • Katalogisering af bøger, tidsskrifter og arkivmateriale.
  • Læsesalsvagter – betjening, vejledning og litteratursøgninger.
  • Medvirke til videreudvikling af vores biblioteksbase og andre systemer.
  • Deltagelse i bogvalg og introduktioner for grupper til biblioteket – og på længere sigt i dags- og aftenarrangementer på biblioteket.

OM DIG

  • Du er uddannet bibliotekar DB, cand.scient.bibl., eller har en anden biblioteksfaglig uddannelse. Vi forestiller os, at du har min. 3-5 års relevant erhvervserfaring.
  • Du brænder for at arbejde med vores originale historiske samlinger, bøger, arkivmateriale og alt det, der gør vores samling unik.  
  • Kan lide at arbejde i udlånet og at møde brugerne i tæt dialog, er udadvendt og opsøgende i din tilgang.
  • Du har erfaringer med katalogisering eller drømmer om at lære det.
  • Brænder for design og kunsthåndværk – og kan dele din viden – og elsker i øvrigt at samarbejde på tværs, hvor vi gør hinanden bedre og klogere.
  • Du har digitalt flair og solide IT-kompetencer og kan nemt sætte dig ind i nye systemer.

OM BIBLIOTEKET
Biblioteket er med til at gøre Designmuseum Danmark særlig som ABM-institution, hvor Arkiv, Bibliotek og Museum spiller sammen. Biblioteket indgår i det nationale lånesamarbejde og bruges af studerende, designere, kunsthåndværkere, forskere, auktionsfolk og samlere samt museets besøgende. Biblioteket er Nordens største inden for design og kunsthåndværk, og det er offentligt og åbent for alle. Vi har gennem tiden inspireret til udvikling af ny formgivning og er kilde til forskning i formgivning samt design- og kunsthistorie.

Mellem reolerne i hverdagen vægter vi den gode brugerservice højt og har en uformel omgangstone – og indgår i museets samlede virke som designhukommelse for hele Danmark.

Se mere: www.designmuseum.dk/biblioteket  

OM STILLINGEN
Stillingen er på 37 timer om ugen. Tiltrædelse snarest muligt. Løn og ansættelsesvilkår efter aftale.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte bibliotekar Sara Fruelund: sfr@designmuseum.dk, 2579 7253, og nærmeste leder, udviklingschef: Kristian Rise, kri@designmuseum.dk, 2232 6331.  

Ansøgning (max. 1 s.) med CV (1-2 s.) og dokumentation for bibliotekaruddannelse sendes elektronisk senest mandag den 26. september kl. 12.00 til direktionssekretær Malene Ib Andersen mia@designmuseum.dk.Samtaler forventes afholdt 28. september 2022.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet offentlig straffeattest.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

OM DESIGNMUSEUM DANMARK
Designmuseum Danmark er landets nationale museum for design og kunsthåndværk og en fuldt integreret ABM-institution. Museet har samlinger fra Vesten, der tidsmæssigt strækker sig fra renæssancen til vor tid, og dertil kommer betydelige samlinger fra især Kina og Japan.

Museet er juni 2022 genåbnet efter to års nedlukning, hvor vi har renoveret og restaureret vores historiske, fredede museumsbygning og skabt helt nye udstillinger. Centralt her er produktion af store forskningsbaserede udstillinger, en dynamisk udstillingspraksis, hvor den righoldige samling i højere grad kommer i spil i skiftende udstillinger og et ønske om at nå ud til et bredere publikum med vedkommende og engagerende udstillinger og aktiviteter. Vi oplever en stigende interesse for vores fagområde, nationalt og internationalt, og vi ønsker fortsat at nytænke og udvikle museets og bibliotekets vigtige rolle i den brede samfundsudvikling. En nøgle til dette er den tætte sammenhæng mellem vores tre ben: Arkiv, Bibliotek og Museum.