Praktik

Biblioteket søger studerende til projektorienteret forløb

Ansøgningsfrist
Søndag den 25. juli 2021 kl. 23.59

Send os din ansøgning (maks.1 A4 side) og CV som PDF til: bib@designmuseum.dk

Kom i praktik: Er du en teknisk interesseret biblioteksstuderende? Vil du være med på holdet i et lille bibliotek under forandring og hjælpe os i overgangen til vores nye bibliotekssystem?

Biblioteket på Designmuseum Danmark søger en praktikant, der vil være med til at få bibliotekets systemer og services løftet – og hjælpe os på vej til en relancering af biblioteket.

Fokusområdet vil være

• Overgang til bibliotekssystemet Reindex fra Aleph

Arbejdsopgaver

Du bliver del af vores lille biblioteksteam og dine opgaver vil primært være:

• Opsætning af nyt system, tidsskriftsadministration, nyhedslister
  • Fejlrettelser
  • Håndtering af fjernlån og løbende optimering af bibliotekets drift

Du er initiativrig, opsøgende og ikke bange for at stille spørgsmål. Du kan se dig selv i et lille team med fokus på biblioteksdrift i et museum, der er under ombygning. Det er en fordel, hvis du interesserer dig for eller har arbejdet direkte med den tekniske side af biblioteksdriften: i bibliotekssystemer, tidsskriftsregistrering mv. Du synes det er sjovt at få systemerne til at makke ret og få dem skræddersyet og målrettet til vores brugere – eller brænder for at få erfaring med det.

Vi mener, at et praktikforløb bør være til gavn for begge parter, derfor er vi imødekommende, hvis der er noget særligt, du interesserer dig for. Det gælder i øvrigt også, hvis det er nødvendigt at følge et enkelt fag på studiet sideløbende.

Om biblioteket
Designmuseets Bibliotek er Nordens største inden for design og kunsthåndværk og er museumsbibliotek, forskningsbibliotek samt hovedfagsbibliotek i det danske biblioteksvæsen. Når museet er åbent, er biblioteket offentligt og gratis tilgængeligt for alle. Bibliotekets formål er at stille viden, information og dokumentation om kunsthåndværk og design til rådighed. Biblioteket skal inspirere til udvikling af ny formgivning og være kilde til forskning i formgivning, design- og kunsthistorie.

Designmuseum Danmark lukkede i 2021 ned som følge af COVID-19 for at gennemføre en omfattende bygningsrestaurering af vores historiske bygninger i Frederiksstaden. Vi forventer, at vi på Biblioteket kan åbne for fjernlån igen den 1. september 2021 – og vil åbne for besøgende igen, når museet genåbner i sommeren 2022.

Praktikperiode

Praktikperioden er i efterårssemesteret 2021. Praktikperiodens varighed og ugentlige timetal afhænger af den pågældende studieordnings krav til dit praktikforløb og tilrettelægges nærmere i samarbejde med os inden praktikforløbets start.

Send os din ansøgning (maks.1 A4 side) og CV som PDF til: bib@designmuseum.dk

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til os: Astrid Hunov og Sara Fruelund: bib@designmuseum.dk, 4099 8803 (man-ons).

Ansøgningsfrist
Søndag den 25. juli 2021 kl. 23.59

Samtaler
Vi regner med at holde fysiske samtaler den 9.-10. august 2021.

Læs mere om biblioteket: https://designmuseum.dk/biblioteket/