Nyheder

Danmarks Næste Klassiker

Museet er med når DR 1 fra 19.02 blænder om for et nyt kulturprogram om møbeldesign i den bedste sendetid. Museumsdirektør Anne-Louise Sommer udgør, sammen med den anerkendte designer, Kasper Salto, dommerpanelet, som udfordrer fem designtalenter, der skal dyste om at lave Danmarks næste klassiker. Vindermøblet kan opleves på en udstilling i museet senere på året.

Danmark har en af verdens flotteste og mest stolte designtraditioner, men alle de store mestre er borte – så hvorfra kommer danmarks næste klassiker? Tirsdag den 19.02 blænder DR1 op for et nyt folkeligt kulturprogram om dansk møbeldesign. Her skal fem professionelle hver uge dyste om at lave det bedste møbel, i en bestemt kategori. Vært Mette Bluhme Rieck styrer slagets gang, når designerne over seks programmer skal prøve kræfter med både lænestolen, spisebordet, sofaen, lampen, børnemøblet og spisebordsstolen.

Designerne får i hvert program tre uger til at skabe deres nye møbelklassiker. Derefter vil dommerne, som er museumsdirektør på Designmuseum Danmark, Anne-Louise Sommer, og møbeldesigner, Kasper Salto, bedømme kreationerne og kåre en vinder i kategorien. Til slut har de dermed seks vinderdesigns at vælge imellem, når de skal kåre Danmarks Næste Klassiker.

I hvert program bliver designerne presset til det yderste af dommernes krav og deres egne tårnhøje standarder, men til slut står der altid fem fantastiske møbler, som i sandhed viser, at smukt og funktionelt dansk design lever i bedste velgående.

I sidste program kåres vindermøblet, som vil blive vist på Designmuseum Danmark fra 6.04 – 01.09.2019.

Mere information:

  • Vært: Mette Bluhme Rieck
  • Dommere: Anne-Louise Sommer & Kasper Salto
  • Designere: Janus Larsen, Isabel Ahm, Rasmus B. Fex, Kasper Thorup & Rikke Frost
  • Lokation: Kunstakademiets Designskole
  • Programmet har premiere tirsdag den 19.02.19 kl. 20.45 på DR1.