Skip to content

støt

Fonde Samarbejde i centrum

Kontakt
Vil du vide mere om sponsormuligheder?

Kristian Rise
Udviklingschef
+45 22 32 63 31
kri@designmuseum.dk

Designmuseum Danmark er i dag anerkendt som hele Danmarks designhukommelse, og dét skyldes i høj grad løbende støtte fra fonde, visionære virksomheder og private givere. Vi takker alle, der støtter os, så vi fortsat kan skabe et levende videncenter, samling og læringsmiljø for design målrettet et stort og stigende publikum.

Vi ser fonde som nære samarbejdspartnere, hvor skræddersyede forløb skaber værdi for begge parter. Fonde er med til at sikre, at vi fortsat kan leve op til vores vision. Og vores mål er, at alle til gengæld oplever et engageret samarbejde og får muligheden for at blive en synlig del af vores levende hus og platforme.

Fonde støtter op om museets bygningsmæssige transformation

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, OJD – Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, C. L. Davids Fond og Samling, Villum Fonden

Generøse bevillinger fra hhv. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, C. L. Davids Fond og Samling & Villum Fonden er grundpiller

i den store bygningstransformation, som museet har gennemgået op til 2022.

Vi arbejder vedvarende på at udvikle vores enestående fredede bygninger. Designmuseum Danmark har de seneste år oplevet en stor publikumsvækst og interessen for dansk design tiltrækker år efter år et stigende antal danskere og internationale turister til København. Med udstillinger, samlinger, arkiv og bibliotek udgør museet hele Danmarks levende designhukommelse og de historiske 1700-tals bygninger, som museet har til huse i, er i sig selv et stykke helt unik kulturarv.

Bygningerne blev oprindeligt bygget til Det Kongelige Frederiks Hospital af arkitekterne Nicolai Eigtved og Lauritz de Thurah – og blev i 1920’erne nyindrettet af Kaare Klint til brug for museet.

Den succes museet oplever i dag betyder også et øget pres på de historiske bygninger. Hvis museet i fremtiden skal leve op til den state of the art-museumsoplevelse, som de mange besøgende forventer af landets nationale designmuseum, er en større restaurering og nænsom bygningsudvikling nødvendig.

Genstart af hele udstillingsprogrammet 2022

Stor tak til alle generøse støtter af museets udstillingsprogram ved museets genåbning 2022. Udstillingerne er muliggjort ved hjælp af:

THE FUTURE IS PRESENT
Ny Carlsbergfondet

AKUT
Statens Kunstfond

MØNSTERKRAFT
Arne V. Schleschs Fond
Beckett-Fonden
C.L. Davids Legat for Designmuseum Danmark
Hoffmann og Husmans Fond
Jørn Kryger og Anne Ammitzbølls Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Manufakturhandlerforeningen i Kjøbenhavns Almene Fond
Martha & Paul Kerrn-Jespersens Fond
Margot & John Fribergs Familiefond

WONDER
Designmuseets Venner
Fonden C.L. Davids Legat for Designmuseum Danmark
Knud Højgaards Fond
Krogagerfonden
William Demant Fonden

DANSK SØLV
Fonden C.L. Davids Legat for Designmuseum Danmark
Lektor Peer Rander Amundsens Legat

BORD, DÆK DIG!
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

FORMENS MAGI 
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond Augustinus
Spar Nord Fonden

THE MUSEUM GARDEN CAFE
Tømmerhandler Johannes Fogs Fond

Museumsplads åbner op mod verden

Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde

I 2018 kunne museet indvie en helt ny velkomst – den nyrestaurerede museumsplads mod Bredgade. Anlægsprojektet blev muliggjort med en generøs donation fra Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD. Med den nye velkomst foran museets fine 1700-tals-bygning skabes et mødested og et udstillingsvindue for dansk design. Projektet, der er tegnet af COBE, forbedrer tilgængeligheden til museet, mens pladsens skulpturport og fredede belægning renoveres og reddes. Den nye plads skal med en helt ny udendørs udstilling, nyt billetsalg og kaffebar skabe mere åbenhed mellem museet og omgivelserne – og invitere alle på en forsmag på museets skatkammer.

110.000 nye tegl sikrer museets tag

A.P. Møller Fonden

Omfattende restaurering af Designmuseum Danmarks historiske tag sikrer museets samling og understreger bygningens fornemme arkitektur. “Hvis ikke man har et tag, har man ikke et museum”, så enkel var udfordringen for museet i årene op til det omfattende tagrestaurering, som blev muliggjort af A.P. Møller Fonden. Hele taget på den ikoniske 1700-tals bygnings fire fløje var stærkt nødlidende, og med den store håndsrækning blev 7.000 m2 tag totalt omlagt med 110.000 nye håndglaserede vingetegl.

Designværksted til læring i øjenhøjde

Villum Fonden

Villum Fonden gjorde det i 2012 muligt at opføre Designværkstedet til museets designskole. Huset står frem med sin særegne zink-arkitektur og byder inden for i et anmelderrost og rart hus til læring. Huset er rammen om Designmuseets undervisning, familieworkshops, udlejning samt en lang række andre aktiviteter.

Sikring og udvikling af rammerne

C.L. Davids Fond og Samling

Fonden har i et langt forhold stået bag Designmuseet og støttet mange af vores projekter. Fra istandsættelsen af bygningsmæssige forhold til indførelse af digital chip i Designmuseets Bibliotek. I nyere tid har fonden generøst støttet omfattende sikringsprojekter, der højner museets bygnings- og sikringsmæssige rammer.