Det sker

6 design­ikoner skabt af kvinder

søndag kl. 13:00 den

Søndag d. 8 marts

kl. 13:00-13:45 (DK)
kl. 14:00-14:45 (UK)

Det er gratis at deltage, når entré er betalt.

Mødested i forehallen.

 

Skabelsen af design, kunst og industriel produktion har historisk set været mændenes domæne både i Danmark og internationalt. I 1876 blev Tegneskolen for kvinder oprettet af Dansk Kvindesamfund i København og med tiden banede den vejen for kvindelige kunstnere og designere, som både blev anerkendt og levede af deres arbejde. Fra denne skole kan der trækkes tråde til de danske kvindelige kunstnere og designere: Fanny Garde, Effie Hegermann-Lindencrone, Nanna Ditzel, Grete Jalk, Gutte Eriksen, Cecilie Manz og Karen Kjeldgård-Larsen, som du vil lære meget mere om på denne omvisning.  

Det er museets nyeste medarbejder museumsinspektør Trine Halle, som vil tage jer med på en spændende tur med fokus på 6 designikoner skabt af kvinder. Trine er historiker med speciale i museologi, og har tidligere været ansat på Magasin du Nord Museum og M/S Museet for Søfart. Trine er desuden fast deltager i Historiequizzen på DRK og er altid klar på et spørgsmål eller to, og hendes passion og store viden om hendes fag er ikke til at tage fejl af.   

Vær med til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag, og bliv klogere på kvinder i dansk designhistorie. 

Hvordan kommer du med? 

Der er begrænset
antal pladser på denne guidede tur, og det er ikke muligt at reservere på forhånd. Tilmelding fungerer efter først til mølle princippet på selve dagen.