Skip to content

Det sker

Broken World Building

Torsdag den 30. maj og fredag den 31. maj
kl. 9-15 begge dage

Sted
Designmuseum Danmarks Festsal

Dato
Torsdag den 30. maj og fredag den 31. maj

Tidspunkt
kl. 9-15 begge dage

Pris og entré
Gratis v. tilmelding

Tilmeld dig HER

Vær med når CITA på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering inviterer til symposiet ’Broken World Building’ og undersøger, hvordan reparation, omsorg og tilpasning kan føre til en ny konceptualisering af arkitektonisk produktion.

Symposiet ’Broken World Building’ undersøger, hvordan reparation, omsorg og tilpasning kan føre til en ny konceptualisering af arkitektonisk produktion. Ved at udfordre bygningers færdiggørelse som et enkelt slutpunkt for design, spørger det internationale symposium, hvordan handlinger af omsorg og reparation kan danne grundlaget for en ny kritisk bæredygtighedsdiskurs.

Symposiet samler nye tværfaglige perspektiver fra praksis og teori for at diskutere grundlaget for denne fremvoksende diskurs. Ved at indramme ideer om skrøbelighed og forgængelighed som nye aksiomer for arkitektonisk produktion, spørger vi, hvordan vi kan forestille os byggeri som en udvidet proces af kontinuerlig konstruktion.

Symposiet er struktureret omkring tre centrale spørgsmål:

Broken World Building: At indramme skrøbelighed og forgængelighed som nye spørgsmål for arkitekturen

Arkitektur fremstilles traditionelt som permanent og holdbar. Hvordan kan en ny diskurs informeret af begrænsede levetider, cirkularitet og genbrug udfordre grundlaget for arkitektonisk tænkning?

Materiel værdi: Omsorg og reparation som praksis for cirkulær konstruktion

Omsorg og reparation er nøgleprincipper i det cirkulære designrammeværk, konceptualiseret gennem processer med materialekaskade (praksis med tilpasning, genbrug, reparation og genanvendelse af materialer). Men den nuværende industrielle byggepraksis betragter disse som konsekvenser af fejl. Hvordan kan nye rammer gøre det muligt for os at forstå omsorg og reparation som konstruktive mellemstationer og fundamentalt integreret med designpraksis?

Materiel praksis: Design for reparation og idéen om kontinuerlig konstruktion

Omsorg og reparation udføres hovedsageligt uden for designets præmisser og af aktører fjernet fra den oprindelige fremstillingsproces. Hvordan kan vi lære af eksisterende processer for omsorg og reparation gennem detaljerede undersøgelser, bygningspatologi og udbedring, og hvordan kan disse oversættes til design- og fremstillingsprocesser?

Symposiet præsenterer et bredt spektrum af hovedtaler og case-studier, der udforsker det fremvoksende ordforråd omkring omsorg og reparation. Fra teoretiske overblik til praktiske virkelighedstilfælde og spekulative kunstbaserede præsentationer, bidrager alle med deres unikke perspektiver på broken world thinking og skrøbelighed i arkitekturen fra materielle, samfundsmæssige, sociale og teknologiske perspektiver på tværs af områder som kulturarv, antropologi, selvbyggeri og fabrikationsstudier.

Se programmet og tilmeld dig HER