CHART – ”Sinus” - lyd og tekstil­installation af Pearla Pigao

Hver fredag kl. 10:00, lørdag kl. 10:00 og lørdag kl. 10:00 i perioden

Tid: Installationen vises i museets festsal 31.8. – 2.9.

Fredag: 10.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 16.00
Søndag: 10.00 -18.00

Sted: Festsalen, Designmuseum Danmark

Pris: Der vil være gratis adgang til festsalen i perioden.

I samarbejde med CHART viser Designmuseum Danmark den interaktive installation ”Sinus” af den unge norske kunsthåndværker Pearla Pigao.

Pearla Pigao har en baggrund som både tekstildesigner og musiker. I sine værker udforsker hun hvordan dialoger mellem komposition af lyd og tekstil kan opstå.

I sit prisvindende værk ”Sinus”, har Pearla Pigao benyttet kobbertråde i tekstilvævningen. Ikke som i antikken for at reflektere lys, men som strømførende materiale. I selskab med lyd og musik forvandles det vævede tekstil til et spillende instrument. Beskueren inviteres ind som både betragter og medskaber af værket ved at tilstedeværelse og bevægelser påvirker lydenes frekvenser.

Pearla Pigao

Pearla Pigao (født 1984) har baggrund som både musiker og tekstildesigner.

MA fra Oslo National Academy of the Arts.Allerede prisvindende bla. med Sinus og har deltaget på bl.a. Neu Now i Amsterdam i 2015 for upcoming europæiske kunstnere og deltog også på Norwegian presence, under Milan design Week 2018. Har siden 2017 arbejdet sammen med den elektroniske lydudvikler Henrik Waarum. De kommer begge til opsætningen af værket+CHART .

Om værket 'Sinus'

Si­nus (2017) er Pearla Pigaos afgangsprojekt fra Oslo National Academy of the Arts.

Det blev samme år til­delt Nors­k Kunst­hånd­ver­ke­res stu­dent­pris og Kunst- og Hånd­verks­pri­sen fra Fon­det for Kunst- og De­sign­stu­den­ter.

Den lydmæssige side er udviklet af Henrik Waarum.

Værket består af to tekstilbaner af 5,5 m x 1,5 m af bomuld og kobbertråde ophængt i stålwire.

Særlig lydkasse og elektronisk musik udviklet af Henrik Waarum opstilles indgår som del af værket.