Copenhagen Jazz Festival i haven

Sted: Grønnegården, Designmuseum Danmark

Pris: Fri entré

Læs mere på www.jazz.dk

Designmuseum Danmark og Copenhagen Jazz Festival præsenterer tre eftermiddage med det elektroniske tema Jazz Remixed.  Her kan du høre prominente pladevendere som Raske Penge, Morten McCoy, Epic Vinyls from Brazil og projektet Jan Johansson “Acid på Svenska”. Hvis du vil vide, hvordan det lyder, så kom og hæng ud i museets smukke have Grønnegården, hvor der i øvrigt er gratis entré.

Koncerttemaet Jazz Remixed har fundet sted under Copenhagen Jazz Festival siden 2009 på særlige locations som Red Roof, Frederiksberg Brandstation, Carlsberg og Kastellet. Temaet bygger på jazzens historie og indtog i samplinger, hiphop og elektronisk musik. Til Jazz Remixed tages ikoniske jazzplader under behandling af nogle af landets mest nysgerrige vinylsamlere og djs.

11/7, kl. 14:00: Brazil Jazz Remixed feat. Epic Vinyls From Brazil & DJ Graded

Pladesamler og musikarkæolog Rasmus Schack har siden 2014 plejet sin kærlighed til brasiliansk musik. Landet bærer en rig musiktradition, og den kanaliserer Schack i form af DJ-projektet Epic Vinyls from Brazil. Projektet har ført ham verden rundt – både på opdagelsesrejse i lydbiblioteker i São Paulo, på pladejagt ved Amazonas samt et væld af spillejobs på festivaler og klubber i Storbritannien, Norge, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Schweiz og Danmark.

På Copenhagen Jazz Festival 2018 kan du opleve Schack som en del af temaet Jazz Remixed, og du kan se frem til et overvældende kludetæppe af sjælden og følelsesladet musik. Epic Vinyls from Brazil pakker pladetaskerne med cirka 150 originale brasilianske vinyler fra midten af 1960’erne til begyndelsen af 80’erne – fra jazz, instrumental musik, spirituel messen og ikke mindst soul. Gør klar til at opdage musik, du ikke anede, at du var vild med!

12/7, kl. 14:00: The Music of North Africa feat. Ras Money & Morten McCoy

Ras Money, bedre kendt som musikeren Raske Penge eller radioværten Rasmus Poulsen er under temaet Jazz Remixed på Copenhagen Jazz Festival 2018 inviteret til at spille et DJ-sæt med den såkaldte “ethiojazz”. Med sig har han, foruden en stak plader, sin ven Morten McCoy. McCoy er musiker og producer, har turneret flere steder i verden med bl.a. Raske Penge, men er for tiden især kendt for sine fremragende plader og koncerter med modal-jazz-dub duoen Bremer/McCoy. Morten McCoy drog i 2017 til ethiojazzens hjemland, Etiopien, hvor han bl.a. fandt kassettebånd og åndelig inspiration.

Etiopien er et land med en rig musiktradition, som siden 1950’erne har lagt grund til ethiojazzen, opstået på skuldrene af folklore, orkestermusik og soulsangere – og som vi i dag kender fra ethiojazz-udgivelser med blandt andre festivalaktuelle Mulatu Astatke, Gétatchew Mèkurya, Mahmoud Ahmed og mange andre.

13/7, kl. 14:00: Jan Johansson Remixed feat. Acid på Svenska with Christian Lappalainen & Behrang Kianzad (SE)

Den svenske jazzkomponist Jan Johansson udgav i 1964 den legendariske og jazzede genfortolkning af svenske folkesange, “Jazz på Svenska”. Pladen har siden nærmest dannet skole i den nordiske jazz og er for længst nået ud til resten af verden – og næsten alle svenske hjem. I 2015 besluttede den svenske DJ og producer Christian Lappalainen aka Calico sig for at tage favntag med Johanssons fortolkninger – dog med det twist, at Lappalainens versioner blandt andet blev indspillet med Rolands nyklassiske syremaskine, TB-303, som bærende melodistemme.

Pladen “Acid på Svenska” udkom samme år til anmelderroser, og det er dette helt særlige møde mellem folkeviser, melankolsk jazz og acid house, du kan se frem til, når Christian Lappalainen lægger vejen forbi Copenhagen Jazz Festival 2018 og temaet Jazz Remixed.