Det Sker

Copenhagen Jazz Festival

Hver tirsdag kl. 10:00, onsdag kl. 10:00, torsdag kl. 10:00, fredag kl. 10:00, lørdag kl. 10:00 og søndag kl. 10:00 i perioden

Dato: 8. – 14. juli

Sted: Grønnegården, Designmuseum Danmark

København summer af liv og jazz hen over sommeren. I år sker det i Designmuseum Danmarks festsal, udstillinger og bibliotek. Vi blænder op for musik og glæder os til at præsentere årets program.

SpaceHouse Series er en koncertrække der i Designmuseum Danmarks unikke rammer, præsenterer koncerter fra et utal af musikverdener med artister som Tony Scherr, Toke Møldrup, Nikolaj Hess, Michael Rexen, Marc Momaass, Bjarke Mogensen, Opsahl/Balling, Sissel Vera, Jacob Anderskov og mange andre. Som en del af CPH Jazzfestival, vil denne koncertrække fylde museets festsal, bibliotek og udstillinger med et overflødighedshorn af musikalske farver, stemninger og virtuositet.

SpaceHouse Series er et samarbejde mellem Spacelab, The House Festival, Designmuseet og Copenhagen Piano.

Copenhagen Jazz Festival er en af Københavns ældste musikfestivaler – og fra 2018 var museets have et af de nye upcoming venues i festivallens flotte program.

Hold øje med programmet her på siderne og hos Copenhagen Jazz Festival.

Josefine Opsahl

Cellist, Josefine Opsahl, forener sin klassiske musikalske baggrund fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Northwestern University (IL, USA) med en nybrydende åbenhed til sit instrument, lyd, genre og brugen af elektronik, hvilket afspejles i hendes to fremadstormende ensembler, We like We og KOTTOS, som hun turnerer med i hele verden. Josefines værker afspejler hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition.

Tirsdag d. 9 juli kl. 11:00.

Køb billet her

Hess/AC/Hess Spacelab + Strings

Den dybt sammenspillede, tranceskabende supertrio med Nikolaj Hess’ virtuose flygel i front i samarbejde med strygekvartetten Strings med et smukt og spillevende sammensat repertoire med kreative bearbejdninger af Shoastakovich, Ravel, Arvo Pärt og Hess’ filmiske kompositioner og afstikkere til jazzen, Dylan og Koppel – alt sammen i smeltediglen mellem jazz, nordisk, afrofolk og klassisk.

Koncerten transmitteres af DR.

Line up: Nikolaj Hess (klaver), Anders ‘AC’ Christensen (bas), Mikkel Hess (trommer), strygekvartet v. Cæcilie Balling.

Tirsdag d. 9. juli kl. 19:00. 

Billetter via link og i døren

Køb billet her

Toke Møldrup/Bjarke Mogensen duOen

Cellist Toke Møldrup og accordeonist Bjarke Mogensen, er hhv. nogle af landets førende klassiske musikere der sammen er Toke Møldrup/Bjarke Mogensen duOen. Hver især har de turneret verden rundt og spillet på scener som Carnige Hall, Wigmore Hall, Wien’s Musikverein, Berlin Konzerthaus mm. som solister og kammermusikere. Til denne koncert vil de sammen spille sange af Karl-Åge Rasmussen og Vivaldi, og hver især spille Bach og Scarlatti.

Onsdag d. 10. juli kl. 11:00.

Matias Vestergård

Den unge komponist og pianist Matias Vestergaard spiller et soloklaverprogram bestående af mesterværker fra det 20. århundrede – hør blandt andet Arvo Pärts meditative ‘Für Alina’, Beat Furrers minimalistiske snelandskab ‘Voicelessness’, Galina Ustvolskayas heftige klaversonate nr. 6 og Vestergaards egne kompositioner.

Torsdag d. 11. juli kl. 11:00. 

Billetter via link og i døren.

Køb billet her

 

 

Jacob Anderskov solo

Jacob Anderskov er som komponist, pianist og orkesterleder blevet beskrevet som”belonging to the most extraordinary artists of contemporary music” (Jazz Podium, Tyskland, maj 2010), og har modtaget utallige priser og nomineringer, senest som nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2018 for albummet RESONANCE. Her kan Anderskov opleves solo, hvor der vil blive trukket intuitive tråde på tværs af såvel det indeværende som det foregående århundredes musikhistorie.

Torsdag d. 11. juli kl. 14:30.

 

 

Tony Scherr (US)

Ton Scherr er en af de mest unikke og personlige bassister fra New Yorks jazzscene, og yderligere også en utrolig international solo artist, komponist og producer.

Dette er en helt særlig mulighed for at opleve Scherrs brillante, jordiske og poetiske udtryk i en sjælden solokontrabas-opsætning.

Torsdag d. 11. juli kl 13:00.

Køb billet her

 

Michael Rexen

Michael Rexen er en udfordrende musiker der arbejder i grænselandet mellem det virkelige og imaginære, og i det er han et utroligt medium. Rexens musik er en fantastisk kombination af afrobeat-rytmer, mellemøstlige strygerarrangementer og en lyrik, der kan være hentet i rock’n’roll.  Da Rexen aldrig bare er én ting, kan han svær at definere, men den ekstremt udtryksfulde Rexen, vil til denne koncert præsentere sange fra hans debutalbum United Kingdoms Part I – An Endless Sea of Honey og efterfølgeren The United Kingdoms Part II – Animals of the Frozen Clouds.

Torsdag d. 11. juli kl. 19:00.

Billetter via link og i døren.

Køb billet her 

 

Marc Mommaas, solo saxofon (US)

Oplev en af verdens fineste og mest poetiske saxofonister, New York-baserede Marc Mommaas, i en unik solokonstellation, hvor han vil præsentere egne værker og improvisationer fra bl.a. soloalbummet ‘Irreversible Momentum. “Solo saxophone with great finesse, a powerful and human tone, with emotion and depth. Come sit down and connect to the process of creation and isolate yourself from all distractions and listen: “L’art pour art.”

Fredag 12. juli kl. 13:00.

Køb billet her 

Ben Besiakov solo

Evigt ung, tidløs og alligevel en nestor og absolut mester i dansk jazz siden han fik klavertimer hos Ben Webster som dreng. Ben er en af de mest personlige og originale danske jazzpianister i sin generation, og swinger som ingen anden. Hans solokoncerter er sjældne og præget af dybt nærvær og unik musikalitet.

Fredag 12. juli kl 14.30.

Køb billet her

 

 

 

Mika Akim

Den svenske Mika Akim er sanger og viola d’amore spiller. Hun skriver og synger unikke og melodiøse sange ud fra dette format, med en stor kærlighed til instrumentet, kroppen, stemmen og andre lyde. Hendes tekster er på svensk og engelsk, og hendes musik er cirkulær, poetisk med en gennemtrængende folk-pop lyd. Mika Akim er et soloprojekt af bratschisten Mika Persdotter. Læs mere på www.mikapersdotter.com

Lørdag d. 13. juli kl. 12:00.

Billetter via link og i døren.

Køb billet her

Nikolaj Hess trio feat. Tony Scherr & Ben Perowsky

“If Chopin had been born in New York and received tuition from say Bill Evans or Keith Jarrett he may have sounded like this. Denmark’s Nikolaj Hess has combined trio trio that emphasizes the lyrical and poetic, mood-filled and simple, raw, unpolished and yet virtuosity and refined.”

Lørdag d. 13. kl. 14:00. 

Køb billet her

INVENTIONS

INVENTIONS er et projekt mellem de to klassiske musikere Cæcilie Balling og Josefine Opsal som undersøger universet mellem det fast komponerede musik og improvisatoriske. Denne koncert vil centrere sig i J.S Bachs klaver inventioner for 2 stemmer og lade improvisationer bringe satserne sammen på ny.

Søndag d. 14. juli kl. 12:00.

Billetter via link og i døren.

Køb billet her 

 

 

Nikolaj Hess/Marc Mommaas duo

Nikolaj Hess og Marc Mommaas startede deres musikalske samarbejde i New York i 1998 og har siden turneret i hele verden med deres unikke virtuose og nærmest telepatiske sammenspil. Hess/Mommaas’ musik, er ultra-kreative improvisationer og bearbejdninger af standards og deres egne originale kompositioner som reflekterer begges baggrund i den Europæiske jazz smeltet sammen med både traditionen og den nutidige jazz fra Jazzens mekka New York. Nikolaj Hess og Marc Mommaas startede deres musikalske samarbejde i New York i 1998 og har siden turneret i hele verden med deres unikke virtuose og nærmest telepatiske sammenspil. Hess og Mommaas har udgivet to duo albums på det Amerikanske selskab Sunnyside Records og desuden 3 albums med deres andet samarbejde Global Motion. Senest det højt roste album Ballads and Stardards.

Søndag d. 14. juli kl. 14:00.

Køb billet her