Designonsdag med Kristine Harper

onsdag kl. 16:30 den

Tid: Den 13. september kl. 16.30 – ca. 18.00

Sted: Bibliotekets læsesal, Designmuseum Danmark

Pris: Arrangementet er gratis, og man møder bare op. Kom gerne i god tid.

Kristine Harper: Æstetisk bæredygtighed – den magiske ting

Ved dette arrangement kan du opleve idé- og kunsthistorikeren Kristine Harper fortælle om sit engagement i æstetisk oplevelse og bæredygtigt design.

Hvorfor skiller man sig uden videre af med nogle ting, selv om de ikke er slidte og sagtens kunne anvendes mange år endnu, mens man beholder andre i årevis, på trods af at de slides og ældes? Hvordan er den tingslige tidløshed mulig? Hvori består tingenes aura og magi, og hvori består nydelsen ved, at tingene er som vi forventer? Og nydelsen ved at tingene ikke er som vi forventer?

Koblingen mellem design og filosofisk æstetik er omdrejningspunktet i Kristine Harpers dybdegående og tankeprovokerende bog ”Æstetisk bæredygtighed” (2015), og kendetegner samtidig hendes tilgang til designstrategi og designanalyse. Bogen, der er vedkommende for alle designinteresserede, er nu under udgivelse på engelsk på forlaget Bloomsbury, og den vil uden tvivl vække opmærksomhed i den internationale designoffentlighed.

Kristine Harper stiller naturligvis også op til spørgsmål fra publikum.