Design­onsdag

onsdag kl. 16:30 den

11. april 2018 kl. 16.30 – ca. 18.00

Bibliotekets læsesal, Designmuseum Danmark

Dansk Design Nu: STATEMENT DESIGN – “I AM VERY BORED, LET’S TALK”

Hvorfor lave møbler, der er ”skæve” og ser ubrugelige ud – hvorfor brodere smykker med Dannebrog, grise og snapseflasker?

Mød smykkedesigneren MARIE-LOUISE KRISTENSEN og møbeldesigneren RASMUS BÆKKEL FEX

Det nye danske statement design er i fokus ved dette arrangement: du kan opleve smykkedesigneren Marie-Louise Kristensen og møbeldesigneren Rasmus Bækkel Fex fortælle om deres kontroversielle værker og holdningerne bag dem.  Begge designere er repræsenteret på udstillingen Dansk Design Nu.

Tid og sted: 11. april 2018 kl. 16.30 – ca. 18.00 på Bibliotekets læsesal

Arrangementet er gratis og man møder bare op. Kom gerne i god tid

Marie-Louise Kristensen

I sine smykker arbejder Marie-Louise Kristensen konceptuelt og humoristisk ved blandt andet at inddrage danske hverdagsobjekter eller folkelige motiver i overrumplende konstellationer, der leger med disse objekters oprindelige betydning og status. Elementernes umiddelbare genkendelighed forrykkes af de overraskende kompositioner.

Rasmus Bækkel Fex

Møbeldesigneren Rasmus Bækkel Fexs møbler er også stærkt konceptuelle. Han udvikler dem med det, han kalder sit procesværktøj: ”Kunst med funktion – design uden”. Han udforsker forskellige relationer og funktioner gennem at kombinere stole og andre møbler eller ved at inddrage fragmenter fra møbelikoner. Han rejser også spørgsmål ved at lade et møbel fremstå i hidtil usete, ”forstyrrede” konstruktioner.