Designonsdag Edvard-Steenfatt

onsdag kl. 16:30 den

Tid: Onsdag d. 06/06 kl. 16.30

Sted: Biblioteket, Designmuseum Danmark

Pris: Arrangementet er gratis, og man møder bare op. Kom gerne i god tid.

DANSK DESIGN NU – Dansk biomimicry – naturens design

Mød designerduoen Edvard-Steenfatt – danske banebrydere i biomimicry design

Ved dette arrangement i rækken om Dansk Design Nu fortæller de to designere Jonas Edvard og Nikolaj Steenfatt om deres pionerarbejde inden for biomimicry – en ny tilgang inden for bæredygtighed, der først i dette årti har vundet anerkendelse som et felt i sig, selv om mennesket i årtusinder har ladet sig inspirere af naturen. Her udforsker man naturens design, lærer af den for at arbejde planmæssigt med bæredygtig udvikling.

I deres produkter retter Edvard-Steenfatt opmærksomheden mod materialeeksperimenter med bæredygtigt fortegn. Deres komposterbare design kan være ”levende”, formet i plantefibre, der er restmaterialer fra tekstilindustrien, og svampemycelium hentet fra en kommerciel championgård.

Og fra lokal og traditionel sankning fra naturen, for eksempel af tang, skaber de designperspektiver for fremtiden. På udstillingen Dansk Design Nu er Edvard-Steenfatt repræsenteret med en skalstol og flere lamper, hvor det konstruktive materiale er tang.

Begge er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2013.