Design­onsdag: Maj 68

onsdag kl. 16:30 den

D. 9. maj kl. 16.30-18.00

På bibliotekets læsesal og på 1. sal ”bag facaden”.

Arrangementet er gratis adgang og kom gerne i god tid.

Maj ’68: De franske oprørsplakater

I 50-året for Maj ’68 fremviser biblioteket en meget stor del af museets samling på over 250 af de slagfærdige franske protest- og agitationsplakater fra de turbulente måneder i 1968.

Kunstakademiet i Paris var plakaternes epicenter: de studerende besatte Kunstakademiet den 8. maj og omdøbte det til Atelier Populaire – ”Folkeværkstedet”. De kollektivt producerede plakater protesterede mod det daværende régime, mod landets præsident, mod professorvældet og universitetets administration, mod politiet, mod diskrimination af udenlandske arbejdere og studenter, mod censur af presse, radio og tv m.m. Med piktogramagtige, enkle billeder kommunikerer plakaterne med stor punch-effekt.

Designmuseet købte plakaterne samlet i Paris i 1971 for et beløb bevilget af Ny Carlsbergfondet.

Museets biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl fortæller om plakaterne og deres baggrund. Plakaterne vil være fremlagt både på læsesalen og oppe i samlingerne på 1. sal: Plakatsamlingen og Arkiv for Dansk Design.