Familie­værksted PH drager

Designværkstedet
Designmuseum Danmark

Kalender for familieværksteder

Poul Henningsen var lampemager, multikunstner, kulturkritiker og et kreativt voksent legebarn. I sin livslange fascination af drager studerede han deres historie, konstruerede og skrev om dem, og alt dette blev i 1955 til bogen: P.H.s Dragebog.

Korsdragen er den mest udbredte i verden. I Danmark går den dog under navnet den ”Den danske drage”. Konstruktionen er enkel og den flyver fantastisk.

På dette værksted kan i bygge jeres egen korsdrage. Der vil være alt hvad i skal bruge af vejledning og materialer: sejlgarn, blomsterpinde, papir til selve dragen og til ”halen”. At bygge dragen er et samarbejde som man kan være to eller flere om og der er udfordringer for alle aldre. Det tager omkring 1 time at lave den og derfor lukker værkstedet for nye besøgende kl. 15.00.