Ideernes Nat

Just can’t
get enough?
Bæredygtig
mode og vores
forbrugsvaner

torsdag kl. 17:00 den

Sted
Designmuseum Danmarks festsal

Dato og tidspunkt
Torsdag den 27. april 2023 kl. 17.00 – 20.00

Entré

100 kr.

60 kr. (studerende)

Billetten giver adgang til arrangementet, men ikke entré til udstillingerne. Ved fremvisning af billetten gives 50% rabat på en entrébillet til udstillingerne på dagen.

Sprog
Arrangementet er på engelsk

KØB BILLET HER

I forlængelse af udstillingen The future is present, indgår Designmuseet et samarbejde med Institut français med henblik på at huse en debataften om vores forbrugsvaner og de store udfordringer, som modeverdenen står over for.

Køb 3 betal for 2, All you can eat, Black Friday… denne form for påbud beklæder byens mure, mætter vores skærme og vores lydrum. I en verden med begrænsede ressourcer indtager spørgsmålet om forbrug ikke desto mindre en central plads i den offentlige debat – og det mere end nogensinde før. Og mode går ikke fri for disse bekymringer. Der peges regelmæssigt fingre ad modeindustrien pga. dens uforholdsmæssigt store indvirkning på miljøet og branchen befinder sig derfor i dag ved en skillevej.

Hvordan skal vi klæde os i fremtiden? Hvordan kan vi forene nødsituationen for klimaet med det legitime ønske, som hvermand kan have, om at klæde sig på og se godt ud?  Det er den slags spørgsmål som aftenens gæster vil forsøge at besvare: filosoffen Emanuele Coccia, historikeren Manuel Charpy, som er specialist i materiel kultur og mode, modedesigneren Henrik Vibskov og Pernille Stockmarr, som er kurator for udstillingen The future is present.

Debataftenen afholdes i forbindelse med Night of ideas, som hvert år organiseres af de 200 franske institutter rundt om i verden for at fejre kulturdebatten.

Arrangementet er på engelsk

For yderligere information om arrangementet klik her