Translocal Vision

fredag kl. 17:00 den

9. august kl. 17.00-17.30.

Festsalen

LUKKET FOR TILMELDING

Kom til en eksklusiv performance og talk på Designmuseum Danmark under Københavns modeuge, hvor du kan høre om projektet ´Translocal Vision’ skabt af den danske designer Jan Machenhauer.

TRANSLOCAL VISION

Formålet med projektet ’Translocal Vision’ har været at undersøge og lade sig inspirere af lokale traditionelle egnsdragter og deres håndværksteknikker for gennem eksperimenter at forny forskellige dragtdele, og genplacere dem i nutidig kontekst. Der er blevet arbejdet med elementer fra den traditionelle formgivning med nye materialesammensætninger og med forsøg på at give de traditionelle teknikker en ny funktion.

Til eventen kan du høre mere om projektet når Jan Machenhauer fortæller i selskab med designer Line Hangaard Nielsen og museumsinspektør Kirsten Toftegaard. Du vil desuden kunne opleve filmen ’Translocal Vision’ skabt af Eddie Klint Foto med koreografi af Helen Dohlman og musik af CTM. Filmvisningen vil i dagens anledning være særligt iscenesat med en live performance.

JAN MACHENHAUER

Gennem de sidste ca. 35 år har Jan Machenhauer designet skulpturelt og arkitektonisk, enkelt og elegant tøj i afdæmpede farver i en kombination af europæisk og japansk inspiration. Han er fascineret af kroppen og mener, at tøjet skal skabes i samspil med kroppens bevægelser. Designprocessen foregår som en dialog mellem krop og tøj. Jan Machenhauer og hans team tager udgangspunkt i materialerne og teknikkerne. De arbejder innovativt, undersøgende og eksperimenterende og med stor grundighed i detaljen og kærlighed til håndværket og faget.  Modens skiftende tendenser er ikke det styrende i hans design, og begrebet ’Slow Fashion’ giver mening i forhold til hans produktion. Nyhederne i kollektionen kommer ikke med et fast interval i højt tempo. Jan Machenhauer udvikler langtidsholdbare, gennemarbejdede snit og lægger vægt på bæredygtige og etiske produktionsmetoder af tøjet.

Jan Machenhauer er uddannet som beklædningsdesigner fra Designskolen

Designmuseum Danmark har ønsket at indsamle indtil flere dele af projektet, idet vi anser ’Translocal Vision’ for at være et kompromisløst, gennemarbejdet projekt, inspireret af danske traditionelle beklædnings- og håndværksteknikker – dog i en nutidig udførelse. Projektet sammenbinder således teknik, materiale, form og håndværk – fortid og nutid på en for museet forbilledlig måde i indsamlingsøjemed.