Kulturnat

fredag kl. 18:00 den

Velkommen til Kulturnatten 2017 på Designmuseum Danmark. Årets tema er ”håndværk – Fra snedkeri til haute couture,” og museet bugner af aktiviteter, der hylder den ældgamle tradition for godt gedigent håndværk. Slå jer løs i de mange værksteder, nyd lysshowet og tag en tur på catwalken.

Vi glæder os til at se dig!

Læderværksted

På læderværkstedet får du chancen for at lave din helt egen læderpung af materialer fra bl.a. virksomheden Ecco. Pungen broderes med de fineste farver og motiver inspireret af Erik Mortensens kreationer.

Tid: Kl. 18.00 – 22. 00.
Sted: Designværkstedet.
Målgruppe: voksne og børn. Mindre børn i selskab med en voksen.

Snedkerværksted

Blandt træer, savsmuld og træstubbe kan du slå dig ned og snitte din egen kniv eller køkkenrulleholder. Sæt dig i snedkerens sted, indånd duften af træ og giv dig i kast med dit eget værk.

Tid: Kl. 18.00 – 22. 00.
Sted:
Festsalen.
Målgruppe:
voksne og børn. Mindre børn i selskab med en voksen.

Broderiværksted

Fat nål og tråd og lær hvordan man broderer, som skulle du designe én af Erik Mortensens eventyrlige kreationer. Vi går amok i lækre materialer og smukke motiver, når museets broderieksperter ruller sig ud. Vi broderer på en badge, som du selvfølgelig får med hjem.

Tid: Kl. 18.00 – 22. 00.
Sted: Portrummet ved Amaliegade. (Ved indgangen til Erik Mortensen- udstillingen).
Målgruppe: voksne og børn. Mindre børn i selskab med en voksen.

Bål, catwalk og lysshow

Tag en tur på catwalken, varm dig ved bålet, rist marshmallows og nyd det farverige lysshow med alverdens detaljer fra Erik Mortensens haute couture-univers.

Sted: Forgården
Tid: 18.00-23.00.
Målgruppe: Børn og voksne. Mindre børn i selskab med voksne.
Lysshow: Line Falk

Omvisninger for børn

Rhinsten, glasperler og pailletter. Under Kulturnatten tager vores erfarne formidlere museets yngste publikum med på en rejse ind i Erik Mortensens eventyrlige modeunivers.

Tid: Kl. 18.00 -18.30, 19.00 – 19.30, 20.00 – 20.30, 21.00 – 21.30.
Sted: Udstillingerne.
Mødested: Forhallen.
Målgruppe:  Børn fra 5 år og op. Mindre børn i selskab med en voksen.

Omvisninger for voksne

Udstyret med pandelamper går vi på opdagelse i mørket udenfor i Grønnegården, hvor Snedkernes Efterudstilling er at finde. Kom tæt på de andre gæster, og prøv værkerne, der bringer folk tættere sammen i det offentlige rum.

Tid: Kl. 18.30 – 19.00, 19.30 – 20.00, 20.30 – 21.00, 21.30 – 22.00, 22.30 – 23.00.
Sted: Udstillingerne.
Mødested:
Forhallen.

Erik Mortensen-inspirerede modekreationer

Elever fra Designmuseets Designskole har skabt fantasifulde kreationer inspireret af Erik Mortensens haute couture-univers designet af materialer fra bl.a. De Forenede Dampvaskerier. På Kulturnatten løfter eleverne sløret for arbejdet.

Tidsrum: 18.00 – 22.00
Målgruppe: voksne og børn.

Design Talk i Biblioteket

Kom og oplev tre anerkendte keramikere fortælle om deres servicer: Ursula Munch-Petersen fortæller om stellet ”Ursula” (1991), Gry Fager om ”Mormor Blue” (2009) og Gurli Elbækgaard om sit service til førende gourmetrestauranter i Danmark og udlandet.

Tidsrum: 21.00 – 22.00
Sted: Bibliotekets læsesal

Dress Detective

Kom med bag om udstillingskulisserne med modehistoriker og kurator Kirsten Toftegaard, og få chancen for at nærstudere én af Erik Mortensens haute couture-kjoler.
Tid . Kl. 18.00 – 19.00 og 19.30 – 20.30.
Målgruppe: Primært voksne, men børn er også velkomne.
Mødested: Forhallen. Arrangementet foregår i magasinerne. Vær derfor gerne i forhallen i god tid.
Kræver tilmelding: Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Max 10 deltagere på hvert hold.

TILMELD DIG HER KL. 18.00-19.00

TILMELD DIG HER KL. 19.30 – 20.30

Stolefletning

Carl Hansen & Søns erfarne stolefletter, Benny, vil være til stede på aftenen, hvor han vil flette sædet til den ikoniske Y-stol og demonstrere det håndværk, som har kendetegnet Carl Hansen & Søn siden 1908.

Tid . Kl. 18.00 – 22.00
Sted: Forhallen.

Fælles broderiværk

I forhallen kan du slå dig ned ved den store broderi-væv, som brodøse Berthe Bramsen har sat op. Berthe er startet på en række motiver, der tager udgangspunkt i modeskaberen Erik Mortensens værker, og i løbet af aftenen har du chancen for at være med til at fuldende værket med de øvrige gæster. Der er plads til 8 personer ved væven.

Tank op i Klint Café

Under Kulturnatten er der mulighed for at købe mad i Klint Café og tanke op på forfriskninger i forgården.