Kulturnat

Sted: Designmuseum Danmark

Pris: Adgang med kulturpas

Målgruppe: Alle

Jorden rundt – alverdens design på en aften

Dyk ned i vores fortryllende udstillinger, hvor fokus i år er på fascinationen af udenlandske motiver, materialer og teknikker. Vær med, når vi laver rejsedagbøger og plakater, lærer nye broderiteknikker og når vores eksperter fortæller om årets anmelderroste udstilling Creme de la Creme.

Verdenskøkken og langborde på Klint – Designmuseets café

Klint Café inviterer på social dining med farverige deleretter fra forskellige verdenshjørner akkompagneret af spændende vine.

Det bliver hyggeligt, socialt og eksotisk og med fuld knald på smagene, når vores kokke tager jer med til bl.a. Sydamerika, Nepal, Frankrig, Tyskland, USA og Vietnam.

Bordreservation er ikke muligt – I dropper bare ind, og så finder vi plads til jer ved et af langbordene.

Køkkenet er åbent fra 18.00 til 22.00 og fra 22.00 til 00.00 byder vi på kaffe, kage og avec.

Vermouth, kakao og marshmallows på forpladsen

I samarbejde med Vermouth Søndag inviterer Klint – Designmuseets Café på varm Vermouth og kæmpe-skumfiduser, der kan grilles over åben ild. Der vil være varm kakao til de små, og vi kører kaffe-knallerten ud af garagen, så man også kan få en kop mokka at varme sig på.

Lav din egen rejsedagbog

Designere har til alle tider brugt notesbøger til indsamling af inspiration. Notesbøger er dér, hvor man beskriver, tegner, klistrer billeder og souvenirs ind. Det er her, at inspiration bliver indsamlet, bragt hjem og omsat til nye fortællinger og nyt design. Lav din egen rejsedagbog og tag den med på din næste tur ud i verden.

Sted: Festsalen

Broderiworkshop

Inden for dansk design og kunsthåndværk har inspirationen fraudlandet har været essentiel i udviklingen af dansk design. Kom og sid med i vores broderibazar, hvor vi lader alverdens teknikker, mønstre og farver mødes. Vi indrammer broderiet i en badge, som du får med hjem.

Sted: Amaliegadeporten

Grav guld på museet

Kom og grav guld ved vores hyggelige Designværksted. Smykkedesignerne Goldfingers stiller op med en ægte guldgraverbod. Find guld og sølv mellem sten og ler. Det man finder, må man få med hjem. Goldfingers har særligt fokus på fairtrade og etik i henhold til materialer og de involveredes arbejdsforhold.

Varm dig ved et af vores bål og rist en marshmellow.

Sted: Foran Designværkstedet

Lav din egen rejseplakat

Rejseplakater inspirerer og lokker os til at rejse ud i verden. På solskinsture, vandreture, shoppeture. Det kan være med fly, tog, bil eller cykel. Langt væk, tættere på eller bare ud i det blå. Vi vil på workshoppen arbejde med forskellige teknikker og stilarter, som forholder sig til museets store samling af plakater.

Sted: Designværkstedet
Tid: 18.00-22.00

Hele verden i kunst og kunsthåndværk

Vi går en tur i særudstillingen Creme de la creme og hører om museets mange mesterværker fra hele verden: fra de store, hvide porcelænsørne fra Tyskland, over et kæmpe vævet billedtæppe med dyr fra alle verdensdele til kunsterne Gauguin og Matisses værker, inspireret af gamle indianske kulturer og Polynesiens stærke farver.

Mødested: Forhallen
Tid: 19.00-19.30 + 20.00-20.30
(maks 30 personer – først til mølle)

Nomadernes transportable design: Mød Ida Nicolaisen

Nomaderne er i evig bevægelse og udfordrer vores opfattelse af normaliteten. Fælles for alle nomader er deres store viden om det fysiske miljø og dyrehold, men i øvrigt er de utroligt forskellige. Med fokus på tuaregerne fortæller Ida Nicolaisen om, hvordan nomadernes vandrende livsform stiller krav til deres indretning og deres ’produktdesign’.

Sted: Biblioteket
Tid: 21.00-21.45