Det sker

Kultur­natten på museet

fredag kl. 18:00 den

Billet
Du skal købe Kulturpas for at få adgang til museet denne aften. Passet kan købes i museets billetsalg fra d. 1. oktober og i alle 7eleven-butikker i Hovedstadsområdet.

Læs mere om Kulturpas her

Velkommen til en aften med masser af Bauhaus! Den 11. oktober danner museets store særudstilling ‘Bauhaus #itsalldesign’ rammen for Kulturnatten, når vi sætter fokus på den tyske kunst- og designskole ”Bauhaus” enorme kreativitet og indflydelse eftertidens design og samfund.

På Kulturnatten kan du blive Bauhaus-elev for en aften og gå i lære på et af museets mange værksteder, hvor du kan give dig i kast med alt fra grafisk design, papirfoldning og broderi. Aftenen byder desuden på særomvisninger om Bauhaus, behind-the scenes tours, danseforestillinger, musikalske oplevelser fra Bauhaus-perioden, samt moderne fortolkninger af klassiske tyske retter i vores Bauhaus-kantine. Og som noget helt særligt kan du opleve ”Tiny [Bau]Haus”, et 3D printet minihus. Det bliver sjovt at gå i skole – selv på en fredag aften!

Læs mere om aftenens program nedenfor.

Udstillinger

Tag en tur rundt i museets udstillinger som byder på alt fra dansk til internationalt design.

Bauhaus #itsalldesign
’Bauhaus #itsalldesign’ rummer både kendte værker og ting, der aldrig har været udstillet. Du kan både opleve design, arkitektur, kunst, film, fotografi, scenekunst og reklame. Udstillingen lægger særlig vægt på Bauhaus-skolens interesse i sociale forhold, eksperimenter og processer og på hvordan design er til stede i alle aspekter af vores hverdag og de ting vi omgiver os med.

Læs mere om Bauhaus #itsalldesign

Tiny [Bau]Haus
På museumspladsen kan du som noget helt særligt opleve det såkaldte, Tiny [Bau]Haus. Det er et lille 3D-printet hus i bioplast, inspireret af Bauhaus-arkitektur. Kig ind i huset og kom på en virtual reality tour, hvor du kan besøge Bauhaus-skolens direktør, Walther Gropius kontor.

Læs om museets andre udstillinger

Værksteder

Værkstederne var kernen i uddannelsen på Bauhaus-skolen. Det var her alle eleverne skulle lære et håndværk. På Kulturnatten kan du gå i elevernes fodspor og tage del i et væld af forskellige værksteder på bedste Bauhaus-manér.

Værkstederne er åbne fra 18.00-22.30.

Papir foldeværksted
I Bauhaus-skolens foldeværksted går vi i Bauhaus-læreren og kunstneren Josef Albers fodspor. Lær hvordan du forvandler et fladt stykke papir til et smukt foldet kunstværk. Her er fingrene vores vigtigste værktøj, og med simple teknikker og fuld fordybelse giver vi nyt liv til hvert et ark papir.

Papir- og trykværksted
Lav dit eget Bauhausmesterværk. På dette værksted bliver vi inspireret af Paul Klee og Josef Albers og arbejder med korkpropper, blæk og papir som Klees elever gjorde det. Du kan også kaste dig ud i farveeksperimenter som Albers og hans elever gjorde det. Vel mødt i værkstedet!

Bauhaus-broderi
Firkanter, cirkler, trekanter: Skab eget broderi inspireret af Bauhaus geometriske formsprog og smukke farvesammensætninger i vores hyggelige broderiværksted. Lav dit broderi til en flot badge, som du kan tage med videre ud i natten.

Bauhaus-bøger
Imellem stakkevis af bøger på museets hyggelige bibliotek kan du fordybe dig for en stund og kreere din helt egen Bauhaus-skitsebog med decopage.

Performances

Scenerummet var centralt på Bauhaus-skolen, hvor man skabte alt fra musik, kostumer, balletter og scenografi. Til Kulturnatten lader vi os inspirere af Bauhaus-skolens tidsånd i en række stemningsfulde og unikke performances skabt til aftenen.

DeLeónCompany x BauHaus Performance
Oplev en enestående danseperformance med det unge dansekompagni ’DeLeónCompany’, der udforsker kontrasterne mellem det organiske og det geometriske.
Festsalen kl. 19.00, 20.45 og 22.00.

The Bauhaus Project – Minikoncerter
Kom på en fortryllende musikalsk rejse tilbage til 1920’er og 30’ernes Tyskland, når den dansk/svensk/norske trio ”The Bauhaus Projekt ” spiller stemningsfulde mini-koncerter.
Festsalen Kl. 20.00 og 21.30.

Guidede ture

Kom med på en særomvisning i museets udstillinger, bibliotek og arkiver.

Kvinderne på Bauhaus
På den progressive kunstskole Bauhaus havde mænd og kvinder lige adgang. Men i praksis blev kvinderne overskygget af mændene. På omvisningen kan du høre om nogle af Bauhaus-kvindernes personlige historier, hvilke udfordringer kvinderne mødte og hvordan de alligevel var stærke pionerer som skabte banebrydende formgivning afmarkant designhistorisk betydning. Mød museumsinspektør Pernille Stockmarr.
Kl. 18.30 + 20.00.

Bauhaus & Danmark
Hvordan blev Bauhaus-skolens radikale idéer modtaget i Danmark?
Hør om Poul Henningsen (PHs) bidende kritik af denne ”neue Sachlichkeit” og om hvordan dansk arkitektur og kunsthåndværk blev påvirket. Vi ser undervejs på dansk kunsthåndværk og arkitektur fra perioden, men trækker også linjer op til moderne design og byggeri. Mød museumsinspektør Anne Cathrine Wolsgaard Iversen.
Kl. 19.30 + 21.30

Behind-the-scenes
Hvad gemmer sig bag reolerne? Kom med på tur i Designmuseets Bibliotek, hvor vi fører dig ind gennem magasinerne bag læsesalen og viser dig nogle af bibliotekets sjældne samlinger.
Kl. 19.00, 20.30 og 21.30

 

Mad og drikke

Igen i år er KLINT – Designmuseum Danmarks Café med til at sætte rammen for årets Kulturnat.

Med udgangspunkt i museets særudstilling – Bauhaus #itsalldesign- serverer KLINT mættende tyske klassikere i nye klæder. Der vil være noget for både vegetaren, pescetaren, og carnivoren indtil kl. 22.00. Kage, kaffe og drikke serveres til 00.00. Hele aftenen vil foregå ”kantine-style” ved hyggelige langborde, der lægger op til snak med sidemanden. Cafeen på museumspladsen serverer en tysk snack og varme og kolde drikkevarer hele aftenen.