For dig med årskort

Design­dialog
med Lisbet Friis

torsdag kl. 17:00 den

Sted

Omvisningen starter i museets forhal

Dato og tidspunkt

Torsdag den 30. november 2023
kl. 17.00 – 18.00

Entré

Særevent kun for årskortholdere

Gratis (kræver tilmelding)

Omvisningen har et begrænset antal pladser:
25 pladser

TILMELD DIG HER

Otte gange i løbet af 2023 inviterer Designmuseum Danmark en gæst ind i udstillingerne til en dialog med udgangspunkt i museets samlinger. En fagperson fra museet går i dialog med den inviterede gæst og sammen deler de deres tanker om design, kunsthåndværk, proces og historie foran museets gæster.

I denne ottende designdialog går tekstildesigner Lisbet Friis i dialog med museumsinspektør Kirsten Toftegaard i udstillingen MØNSTERKRAFT.

Her udfoldes mønstre på tekstiler, både stoffer til beklædning og flade tekstiler fra museets samlinger, men også museets nyerhvervelse, Arkiv-bogen, der viser Lisbet Friis’ arbejde med tekstildesign gennem 30 år.

Lisbet Friis har udstillet både i Danmark og i udlandet gennem de sidste 25 år og er en af Danmarks vigtigste tekstiltrykkere. Værket Arkiv-bogen indeholder 260 mønstre designet og trykt af Lisbet Friis gennem 30 år. Mønstrene er trykt på henholdsvis belgisk hør og Hahnemühle-papir. De 260 forskellige tryk dokumenterer skiftende teknikker for håndtryk gennem tiden – teknikker, hvorom viden er ved at forsvinde.