Skip to content

Det sker

MORGENFORMAT: Designpioneren Grethe Meyer

Onsdag den 29. maj kl. 8.30-9.15

Sted
Designmuseum Danmarks café: FORMAT

Dato og tidspunkt
Onsdag den 29. maj kl. 8.30-9.15
Dørene og kaffebaren åbner kl. 8

Entré
Gratis, men billetbestilling er nødvendig.
Begrænset antal pladser.

HENT BILLET HER

Kom til MORGENFORMAT og få indblik i designpioneren Grethe Meyers arbejde for at skabe smukt og funktionelt hverdagsdesign med journalist, forfatter og dokumentarist Christina B. Kjeldsen, og filmklipper og arving til Grethe Meyer, Isabel Bernadette Brammer, som er aktuelle med en ny bog om designeren.

Dansk design blev i 1950’erne verdenskendt for at være enkelt, funktionelt og tidløst. Men mange kvindelige designere blev overset. En af dem, der insisterede på sin plads om bordet var Grethe Meyer, der ophøjede hverdagens måltider og udstak nye retninger for madlavningen med porcelænsserier som Hvidpot og Blåkant.

Til dette MORGENFORMAT kan du møde journalist, forfatter og dokumentarist Christina B. Kjeldsen, der i slutningen af maj, sammen med filmklipper og arving til Grethe Meyer, Isabel Bernadette Brammer, udkommer med bogen Grethe Meyer – arkitekten der revolutionerede middagsbordet. Denne morgen vil de to sammen sætte fokus på, hvordan Grethe Meyer arbejdede for at gøre det hverdagslige vigtigt, funktionelt og smukt, samt om hvordan Grethe Meyer – med sin baggrund inden for boligforskning og med sit blik for hjemmets og køkkenets funktioner – var med til at sætte den moderne efterkrigsarkitektur i system og skabe levedygtigt og funktionelt design i eget navn.

Efter talk’en er der mulighed for et smugkig på nogle af Grethe Meyers designgenstande i udstillingen DANISH MODERN, der åbner i juni.

MORGENFORMAT inkluderer en kop filterkaffe, og der vil være mulighed for at tilkøbe specialkaffe og brød i caféen.

MORGENFORMAT er Designmuseum Danmarks nye format for de morgenfriske, der gerne vil klædes på til både de faglige snakke såvel som dem, der foregår i frokostpausen. Hvert MORGENFORMAT afsluttes med, at vores gæster kommer med tre bud på designobjekter som ingen bør undvære og tre tips til bøger, podcasts eller serier, som ingen med interesse for design bør snyde sig selv for.