Noh-teater

Hvornår: 23. september kl. 16.00 – 17.30

Pris: 50 kr.

UDSOLGT!

D. 23. september rykker et lille stykke af Japan ind på Designmuseum Danmark, når nogle af Japans dygtigste Noh-performere opfører det klassiske japanske Noh-teater. Stykket byder bl.a. på et udpluk af ikoniske sange og danse fra Noh-teaterets klassiske repertoire, og publikum kan se frem til eventyrlige kostumer, forfinede dramatiske tematikker og en høj poetisk og æstetisk fremførelse.

Tradition & Historie

Det japanske Noh-teater er med sine mere end 600 år lange historie blandt verdens ældste nulevende scenekunsttraditioner i dag. Lært tålmodigt videre fra generation til generation og i en særegen blanding af musik, dans og dramatik præsenterer Noh-teateret et unikt univers, hvor nutid og fortid smelter sammen. Med sit poetiske sprog, rigt dekorerede klæder og bevægelser, der gerne er langsomme og dybt koncentrerede, står Noh frem som indbegrebet af klassisk japansk æstetik.

Inden opførelsen vil publikum få en kort introduktion til forestillingen og Noh-teater generelt. Introduktionen er på engelsk.

Forestillingen vises i anledning af 150-året for Danmark og Japans diplomatiske samarbejde.