Det sker

Ole Palsby Design – en designarv føres videre

tirsdag kl. 17:00 den

Information
Tirsdag d. 10 april

Kl. 17.00 – 17.45

Festsalen, Designmuseum Danmark

Pris: 50kr.

Køb billet her

Den 10 april kan du opleve en helt unik talk om manden bag noget af Danmarks mest ikoniske design – Ole Palsby. I selskab med journalist Kristian Lindberg, vil Mikkel Palsby, der nu viderefører faderens arbejde i firmaet Ole Palsby Design, fortælle historien om sin fars virke. Til talken kan du blandt andet høre om Oles møde med Japan i midten af 80’erne, et møde der fik afgørende betydning for hans enkle og tidløse design.

Navnkundige Ole Palsby startede sin designkarriere med Eva Trio tilbage i 1977 – en karriere som varede i mere end 30 år, og indbragte utallige designpriser, herunder Thorvald Bindesbøll Medaljen. Mest kendt er Palsbys design af den kugleformede termokande for Alfi, som er verdens mest solgte termokande.

Næste generation viderefører i dag Ole Palsbys arbejde i firmaet Ole Palsby Design, som bl.a. i 2015 lancerede bestikket ICHI, produceret i Japan. Ole Palsbys (1935-2010) formgivning og design af især gastronimi og køkkenprodukter er kendt over hele verden. Nu fører to af hans børn, Mikkel og Caroline, arven og de urealiserede projekter videre.

Til talken har du mulighed for at se nogle af Ole Palsbys japanske produkter, som endnu ikke har nået producenterne – herunder kokkeknive, guldbelagte skåle og lakarbejder.