Skip to content

Event

ROCKS OF GREENLAND væve-workshop og foredrag

Torsdag den 7. marts kl. 19-22

Sted

Designmuseum Danmarks læsesal

Dato

Torsdag den 7. marts

Tidspunkt

Kl. 19-22

20 pladser til workshoppen

Pris og entré

90 kr.
75 kr. med årskort

Prisen er inklusiv materialer

Bemærk:
Adgang til museets udstillinger er ikke inkluderet i billetprisen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

KØB BILLET HER

Kom med til en kreativ workshop ved tekstildesigner Astrid Skibsted, som er aktuel i særudstillingen ROCKS OF GREENLAND – KALAALLIT NUNAAT ROCKS, og hør antropolog Nathalia Brichet fortælle om den grønlandske mineindustri og udvindingen af guld og rubiner, som særudstillingen netop sætter fokus på.

Nyd en aften i museets smukke læsesal, hvor du både kan skabe dit eget vævede værk under kyndig vejledning fra Astrid Skibsted og få et unikt indblik, i hvordan guld og rubiner i Grønlands undergrund udvindes. Som inspiration til det kreative arbejde giver antropolog Nathalia Brichet, som er kurator på ROCKS OF GREENLAND-udstillingen et spændende kig ind i Grønlands stenede undergrund og fortæller om, hvad det kræver at lave dyrebart grønlandsk guld og rubiner. Oplægget ser bl.a. nærmere på de processer, der gør tung, guldholdig bjergmasse til det ædleste metal, og på hvordan knapt synlige små røde sten bliver til de fineste funklende rubiner.

ROCKS OF GREENLAND-udstillingen indgår flere vævede værker, som Astrid Skibsted har skabt af indsamlet detonatortråd og arbejdsredskaber fra miner. Til workshoppen kan du høre om processen bag de vævede værker og sammen med Astrid Skibsted væve videre på mine-fortællingerne og skabe din egen fortolkning i et lille vævet værk. Materialerne er bl.a. papirgarn, pap, hør og sprængsnor fra minen. Undervejs serverer vi et glas vin eller vand.

Alle deltagere får deres eget værk med hjem.

Workshoppen kræver ingen særlige forudsætninger.

Arrangementet er støttet af Augustinus Fonden.