Skip to content

særomvisning

De glemte håndværk

onsdag kl. 16:00 den

Sted

Omvisningen starter i museets forhal

Dato og tidspunkt

Onsdag den 14. juni 2023 kl. 16 – 17

Pris og entre

Gratis når entréen er betalt.
Kræver tilmelding.

TILMELD DIG HER

Hvordan arbejder en buntmager? Hvorfor er dansk møbelsnedkeri kendt over hele verden? Hvad kan vi lære af japanske håndværkstraditioner?

Bliv klogere på det og meget mere på denne særomvisning om de glemte håndværk på Designmuseum Danmark. Omvisningen går på tværs af museets udstillinger og laver tankevækkende nedslag ved nogle af de mange eksemplariske håndværksgenstande i museets samlinger.

Vi kommer blandt andet til at se dansk sølvsmedekunst, japanske lakarbejder, og så kommer vi helt tæt på knapmagerens svendestykke fra 1850’erne.

Omvisningen er en chance for at se den nyåbnede udstilling AKUT #3: PELS.  De udstillede pelse viser, at det traditionsrige buntmagerhåndværk gennem de senere år har været i udvikling med nye, eksperimenterende og innovative teknikker. Pelsene viser højtspecialiserede arbejdsmetoder og et unikt materialekendskab, som måske er ved at gå tabt.

Kom med, når vi genopliver de glemte håndværk rundt omkring på museet og undersøger dem i deres kulturhistoriske kontekst.