Sommer­skole Uge 32

Hver mandag kl. 10:00, tirsdag kl. 10:00, onsdag kl. 10:00, torsdag kl. 10:00 og fredag kl. 10:00 i perioden

06. –10 . august 2018
Kl. 10-16, hver dag

Der er plads til 12 elever.

Designværkstedet
Designmuseum Danmark

2.500,00 DKK incl. moms
Der er tilmeldingsfrist 17. juni.

Book sommerskole uge 27 her

På denne sommerskole kan du bygge en skammel som vist på billedet og selv designe sædet.

På sommerskolen arbejder vi med træ og polstring.

Vi laver en skammel af træ med et betrukket sæde, og vi arbejder med samlinger, hvor træet låser og holder sig selv, så ingen skruer eller søm er nødvendige. Polstringen af sædet bliver af stof, der passer til dig og i de farver, du kan lide.

Træets betydning

Ud over at arbejde på et konkret og brugbart møbel, som kan tages med hjem og bruges i mange år, stiller vi skarpt på træets betydning og opbygning.

Træer er noget af det vigtigste for os mennesker. Hvis der ikke var træer og planter på jorden, kunne vi ikke leve og trække vejret. Træer og planter optager CO2 og producerer jordens ilt. Ilt er den luft, vi trækker ned i lungerne.

Mennesket bruger træ til at bygge. Bygge huse, bygge hjul, bygge møbler.

Der har altid været mennesker, der har arbejdet med deres hænder og skabt ting af træer fra skoven. Det er en fantastisk fornemmelse at kunne vælge et råt stykke træ og lave det om til lige det, man drømmer om.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, og alle kan være med. Det eneste du skal medbringe er nysgerrighed og lyst til at lære og eksperimentere – og måske kaste dig ud i noget helt nyt. Hvert barn får individuel sparring ud fra egne idéer og ønsker.

Vi spiser sammen hver dag, og du medbringer selv madpakke. Vi sørger for noget at drikke.

Undervisere

Liv Engelund-Lamprecht er uddannet møbelsnedker i 2013 og har arbejdet med design og håndværk i mange år. Liv startede i 2014 sit eget værksted, hvor hun arbejder med snedkeri og polstring af sine egne designs og opgaver for private.

Marie Lytken er uddannet lærer i Billedkunst og Håndværk & Design, og er nu ved at uddanne sig til møbelsnedker. Marie har undervist på Designmuseum Danmark siden 2016, i Skoletjenesten og på Designskolen.

Kirsten Rotbøll Lassen er projektansvarlig for Designskolen for Børn og Unge på Designmuseum Danmark. Hun har undervist børn og unge i design og billedkunst gennem de sidste 20 år. Kirsten har siden 2010 år været tilknyttet Designmuseum Danmark som underviser samt idé- og projektudvikler på undervisningsforløb, der sætter fokus på sansning, fortælling, dialog og refleksion. Kirsten er udøvende billedkunstner og uddannet i design og billedkunst fra DPU, Kunst- og Kultur lederuddannelsen og cand.pæd. i Materiel Kultur.