Sommer­skole Uge 31

Hver mandag kl. 10:00, tirsdag kl. 10:00, onsdag kl. 10:00, torsdag kl. 10:00 og fredag kl. 10:00 i perioden

30. juli – 03. august 2017
kl. 10.00 – 16.00, hver dag

Der er plads til 12 elever.

Designværkstedet
Designmuseum Danmark

2.500,00 DKK inkl. moms
Der er tilmeldingsfrist d. 17. juni

Book sommerskole uge 31 her

På denne sommerskole kan du bygge en skammel som vist på billedet og selv designe sædet.

På sommerskolen arbejder vi med træ og polstring.

Vi laver en skammel af træ med et betrukket sæde, og vi arbejder med samlinger, hvor træet låser og holder sig selv, så ingen skruer eller søm er nødvendige. Polstringen af sædet bliver af stof, der passer til dig og i de farver, du kan lide.

Træets betydning

Ud over at arbejde på et konkret og brugbart møbel, som kan tages med hjem og bruges i mange år, stiller vi skarpt på træets betydning og opbygning.

Træer er noget af det vigtigste for os mennesker. Hvis der ikke var træer og planter på jorden, kunne vi ikke leve og trække vejret. Træer og planter optager CO2 og producerer jordens ilt. Ilt er den luft, vi trækker ned i lungerne.

Mennesket bruger træ til at bygge. Bygge huse, bygge hjul, bygge møbler.

Der har altid været mennesker, der har arbejdet med deres hænder og skabt ting af træer fra skoven. Det er en fantastisk fornemmelse at kunne vælge et råt stykke træ og lave det om til lige det, man drømmer om.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, og alle kan være med. Det eneste du skal medbringe er nysgerrighed og lyst til at lære og eksperimentere – og måske kaste dig ud i noget helt nyt. Hvert barn får individuel sparring ud fra egne idéer og ønsker.

Vi spiser sammen hver dag, og du medbringer selv madpakke. Vi sørger for noget at drikke.

Undervisere

Mette Laier er uddannet smykkedesigner fra Institut for Ædelmetal i 2000, cand.pæd i Materiel Kultur og har haft galleri og værksted i København gennem 15 år. Mette har deltaget på mange danske og udenlandske udstillinger og har modtaget flere priser og legater for sine smykker. Hun har undervist børn og unge i smykkefremstilling i 13 år, samt design på Københavns Erhversakademi.

Anna Sofie Mørch Bendixen er underviser på Designmuseum Danmarks designskole. Anna er uddannet tegneserietegner, og udgav sin debut “Lissi og Kis – Bedste venner for evigt” på Forlaget Forlæns i 2017. Siden 2014 Har Anna organiseret festivalen CPH Zine Fest, der fejrer zines og small-press udgivelser fra hele verden.

Kirsten Rotbøll Lassen er projektansvarlig for Designskolen på Designmuseum Danmark. Hun har undervist børn og unge i design og billedkunst gennem de sidste 20 år. Kirsten har siden 2010 været tilknyttet Designmuseum Danmark som underviser, samt idé- og projektudvikler på undervisningsforløb, der sætter fokus på sansning, fortælling, dialog og refleksion. Kirsten er udøvende billedkunstner og uddannet i Design og billedkunst fra DPU, kunst- og kultur lederuddannelsen og cand.pæd. i Materiel Kultur.