Det sker

Sommer­skole Uge 32

Hver mandag kl. 10:00, tirsdag kl. 10:00, onsdag kl. 10:00, torsdag kl. 10:00 og fredag kl. 10:00 i perioden

Tid
7. – 11. august 2017
kl. 10-16, hver dag

Der er plads til 1o elever.

Sted
Designværkstedet
Designmuseum Danmark

Pris
2.500,00 DKK inkl. moms

Book sommerskole her

Kom og vær med. På sommerskolen skal vi arbejde med træ og polstring. Vi skal lave en skammel af træ, med et betrukket sæde. Vi skal arbejde med samlinger, hvor træet låser og holder sig selv, så ingen skruer eller søm er nødvendige. Du skal selv vælge farver til polstringen af sædet i tekstil, du kan lide. Ud over at arbejde på et konkret og brugbart møbel, som du får med hjem, skal vi snakke om træets betydning og opbygning.

Træer er noget af det vigtigste for os mennesker. Hvis der ikke var træer og planter på jorden, kunne vi ikke leve og trække vejret. Træer og planter optager CO2 og producerer Jordens ilt. Ilt er den luft, vi trækker ned i lungerne. Mennesket bruger træ til at bygge huse, hjul, møbler, redskaber og meget andet. Der har altid været mennesker, der har arbejdet med deres hænder og skabt ting af træer fra skoven. Det er en fantastisk fornemmelse at kunne vælge et råt stykke træ og lave det om til lige det, man drømmer om eller har brug for.

Et træ bliver fældet og skåret op til planker. Plankerne bliver skåret op og rettet på alle sider. Det rettede træ bliver høvlet, samlet og pudset. Pludselig står du med et møbel, eksempelvis en skammel. Noget, der kan tages med hjem og bruges i mange hundreder af år.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Alle kan være med. Det eneste du skal medbringe, er nysgerrighed og lyst til at lære og eksperimentere – og måske kaste dig ud i noget helt nyt. Hver elev får individuel sparring ud fra egne idéer og ønsker. Vi spiser sammen hver dag, og du skal selv have madpakke med. Vi sørger for noget at drikke.