Talk: Kan bier 3D-printe bæredygtigt unika design?

søndag kl. 15:30 den

Talken finder sted i Festsalen og er gratis for alle.

Det summer i gårdhaven på Utzon Centeret hvor 60.000 bier nu er igang med at 3d printe verdens første unika design lampeskærme, produceret 100% bæredygtigt af bier.

Mange dygtige arkitekter og designere har været inspireret af naturens former og mønstre i deres designs. I eksperimentet BEEOTOPIA vil bierne bygge unika design lampeskærme helt uden hjælp fra strøm, motoriseret skibe, fragt eller en forurenende tung industri. Produktet er en unika lampe og “bi-produktet” er dejlig honning og bestøvede blomster i Aalborgs parker.

Bier spiller en afgørende rolle i vores økosystem med den vigtige opgave at overføre pollen og frø fra én blomst til en anden og dermed bestøve dem, så de kan vokse. Ganske enkelt sørger de for, at blomster og træer kan leve og formere sig. De senere år har landbrugets monokultur gjort det svært for tamme såvel som vilde bierne og verdens bibestand er reduceret med 80%.

I den nyetablerede blomsterhave i Utzon Centeret gårdhave samt på Fabriksgaarden er de 4 første bi-printer etableret, hvor Esben Bala Skouboe skal samarbejde med bierne om at bygger fascinerende lampeskærme som udstilles som en del af udstillingen Rumtosset der åbner 24. juni 2019 Utzon Centeret.

”Hvis vi skal nå vores klimamål, er der brug for, at vi radikalt ændre den måde vi designer, forbruger og producerer. Dette projekt ønsker at introducere en radikal anderledes produktionsform som støtter livsvigtigeprocesser i naturen og samtidig producerer vidunderligt design, som vil minde os om  naturens mangfoldighed” siger designer Esben Bala Skouboe

Mød Esben Bala Skouboe under Design X Change og hør mere om projektet.

Udstillingen åbner den 28 juni. 2018 på Utzon Centeret.