Filmvisning: The Workers Cup

Alm. billet: kr. 175

Studerende: kr. 135

Årskortholder: kr. 50

Billetten giver adgang til film og museet

KØB BILLET HER

Se den prisbelønnede dokumentarfilm The Workers Cup med introduktion ved fotograf Jonathan Lieb. Dokumentaren vises i forbindelse med den aktuelle AKUT-udstilling Gæstearbejdere.

Dokumentaren The Workers Cup giver stemme til de mænd, som arbejdede for at opbygge fodboldverdenens største scene. Med hidtil uset adgang, udfolder filmens sig inde fra en af arbejdslejrene i Qatar – en lejer som huser 4000 mænd, og af mændene selv beskrives som et fængsel.

Dokumentaren følger en gruppe af mænd, som er blevet udvalgt til at dyste i fodboldturneringen for gæstearbejdere kaldet: ’The Workers Cup’. Igennem turneringen skifter mændene mellem to ekstremer; fodboldbanen hvor er de helte og livet udenfor banen hvor de er lavest rangerende i samfundet.

Filmen undersøger universelle temaer som ambition, aspiration og maskulinitet mens vi ser hovedpersonerne forsøge at skabe håb, mening og muligheder i de dystre omstændigheder. Derudover afspejles sportskulturens kompleksitet, som katalysator for både at samle og splitte samfund.

Instruktør: Adam Sobel
Produceret af: Ramzy Haddad og Rosie Garthwaite med Mediadante