Skip to content

Nyt læringsforløb

Skab din egen farvepalet

Book et forløb her


Praktisk info

Målgruppe: Gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser

Forløbet retter sig mod fagene Billedkunst og Design og Arkitektur, og kan tilpasses fagene på både A, B og C-niveau.

Varighed: 2 x 2,5 timer

Pris: 1900 kr.

Find praktiske oplysninger inden jeres besøg her

Læs handelsbetingelser ved booking og køb af undervisningforløb her

Kontakt

booking@designmuseum.dk

+ 45 40 99 88 33

Telefontid mandag 13-15 og onsdag 10-12

Hvorfor har man en yndlingsfarve? Ofte er det fordi farven giver os en bestemt følelse eller skaber en særlig stemning i de produkter og rum, vi omgiver os med. Derfor er farvearbejdet et af designerens vigtigste redskaber.

Gennem dialog og praktiske designmetoder går vi tæt på udvalgte genstande i museets udstillinger. Eleverne omsætter deres farveinspiration til personlige farvepaletter, som vi øver os i at anvende fra et intuitivt og teoretisk afsæt. Gennem forløbet opnår eleverne evnen til at indsamle, analysere og anvende farver ud fra deres egne præferencer og teoretiske refleksioner. Redskaberne kan bruges i elevens fremtidige portfolio og praksis.

Bemærk, at forløbet strækker sig over 2 x 2,5 timer

Eleverne siger:
“Det var en sjov og lærerig introduktion til et teoretisk emne, hvor man inden for en faglig ramme får lov til at lege og eksperimentere.”
“Jeg fik en større bevidsthed om, hvordan farver virker sammen.”

DESIGNPROCESSEN

Model over Designprocessen er udviklet af Undervisningsafdelingen på museet og bruges som et aktivt redskab i museets undervisningspraksis. Modellen kan købes med hjem som plakat til undervisningslokalet som inspiration og redskab hele året.

Find plakaten med designprocessen her – eller find den i museumsbutikken.

Se Designprocessen i fuldskærm her

DESIGNVÆRKSTEDET

Designværkstedet danner ramme om al vores undervisning. Værkstedsbygningen blev doneret til os af VILLUM FONDEN i 2012 og er en moderne bygning, designet med henblik på at udvikle undervisning og kreative designforløb.