Skip to content

I fokus

SKITSERNES MAGI

Spørg bibliotekaren
+45 33 18 56 50
bib@designmuseum.dk

Følg os på Facebook

I dag dyrkes skitserne, gemmes og findes frem, som magiske objekter, der har overlevet alt lige fra kaffepletter, skoaftryk og papirkurve, til oversvømmelser, UV-stråler og tidens henfald. Skitserne fascinerer med deres uperfekte autenticitet, de vækker nysgerrighed, de afgiver viden og intimitet. Drypvis fra stadier af processerne åbner de ind til værkstedet, til tanker og følelser, der ellers er skjulte. Skitser er redskaber, fastholdere eller dialogpartnere, og selvom mange er helt små værker i sig selv, er de altid del af noget mere.

 

 

Mathias Bengtsson

Mathias Bengtssons maleriske skitser fungerer i en udveksling frem og tilbage mellem model og tegning, i digitale og analoge processer. Mathias Bengtsson søger at udtrykke en følelse i sine skulpturelle møbler, og driver en tavs viden frem i sine ekspressive skitser, der helt bevidst er overdrevet, så der bliver noget tilbage i den fysiske form.

Udstillingen Mathias Bengtsson – Organiske Transformationer, Designmuseum Danmark 10.2-27.5 2018

Louise Campbell

3D former i papir voksede fra Louise Campbells hænder, da hun udviklede sin poetisk vippende loungestol i hvidlakeret stål. Bag Very Rounds faste overflade aner man spor af de uprætentiøse eksperimenter i papir og af ideer, der har fundet nyt udtryk i et andet materiale.

Louise Campbell, 3D papirskitser vist på Design-onsdag på Designmuseum Danmarks Bibliotek 2014

Martin Bodilsen Kaldahl

Et helt nyt kreativt rum kalder Martin Bodilsen Kaldahl sine digitale bearbejdninger af de fotografier, han tager af sine keramiske skulpturer. Tegningen bruger han ikke til andet end til at fastholde en ide. En egentlig dialog opstår først efter formen, hvor kopiering efter kopiering kan lede frem til en helt ny ornamental virkning.

Martin Bodilsen Kaldahl, 1 af 30 3D Digital Drawings, doneret til Arkiv for Dansk Design, Designmuseum Danmark 2017

Karen Bennicke

Karen Bennickes tegninger er håndtegnet, selvom de har et digitalt grafisk præg. Hendes rumlige geometriske figurer er abstraktioner over et kort over Paris’ gader, og tegningerne går i dialog med hendes keramiske skulpturer i referencen til Paris’ forskellige arrondissementer.

Karen Bennicke, Tegning no.26, Urban Complex, 2016, erhvervet af Arkiv for Dansk Design, Designmuseum Danmark 2017

af Christine Rosenlund