Læring

Design­skolen

Kontakt
Kirsten Rotbøll Lassen
Underviser og projektansvarlig for Designskolen
+45 40 93 14 38
designskolen@designmuseum.dk

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram

 

Gå til design i din fritid

Har du lyst til at prøve kræfter med design? Så er Designskolen måske noget for dig. Vi skræddersyer undervisningen, så den passer til forskellige alderstrin. Du får mulighed for at komme tæt på designprocessen og lære, hvad design er og kan.

Undervisningen er praktisk og håndværksmæssigt orienteret, og som elev vil du stifte bekendtskab med et væld af materialer og teknikker. Vi arbejder med at tegne skitser, lave moodboards, idégenerering, modelbygning og design. Vi bruger museets udstillinger og samlinger som inspiration i de forskellige forløb. Du vil blive styrket i at reflektere over valg og fravalg i egen proces, og du vil få sparring og vejledning af engagerede lærere og designere.

Designværkstedet danner ramme om al vores undervisning. Værkstedsbygningen blev doneret til os af VILLUM-fonden i 2012 og er en moderne bygning, designet med henblik på at udvikle undervisning og kreative designforløb.

Jeg kan skabe

Lighthouse Aviation Group vil over en treårig periode støtte Designmuseum Danmarks arbejde med at række ud til sårbare børn og unge.

Læs mere her

Designkursus for lærere

På kurset kommer du igennem forløb inden for forskellige designgenre. Disse kan du overføre direkte til og prøve af i din egen undervisning på skolen.

Læs mere her

Vores pædagogiske praksis

Vi tror på, at den aktive deltagelse er en forudsætning for at skabe læring. Derfor gør vi meget ud af, at skabe de gode rammer for aktive læringsprocesser. Det betyder, at du som elev er meget deltagende og vi sammen skaber et eksperimenterende laboratorie.

Undervisnings­materialer

På designskolen er vi meget optaget af materialer. Materialer har stor betydning for, hvad der kan lade sig gøre i en designproces og de kan inspirere én til at gå nye veje. Vi samarbejder med forskellige virksomheder, der generøst giver os materialer som vi bruger flittigt i hverdagen på Designskolen.

Tak til
KVADRAT
ECCO
FRITZ HANSEN
MONTANA
KORKBYG

Samarbejde og partnerskaber

I 2016 igangsatte vi et pilotprojekt med “Røde Kors Skolen – Skolen På Bakken” målrettet børn og unge med asylstatus. Undervisningen løber over mandage af tre timers varighed og indbefatter besøg på museet, håndværksaktiviteter og værkstedsopgaver. Hensigten med projektet er at give asylansøgerbørnene et læringsrum, der også er et frirum, hvor de får mulighed for at være aktive og deltagende i et inkluderende miljø.

Mere om projektet: Pressearkiv

Designværkstedet

Værkstedet er rammen om Designmuseets undervisning, familieworkshops, udlejning samt en lang række andre aktiviteter.

Se kalenderen for vores familieværksteder hver søndag her

Interview med Kirsten Lassen

I dette interview med leder af Designskolen Kirsten Lassen kan du læse mere om hvad Designskolen er og kan og projekt ‘JEG KAN SKABE’. Læs hele interviewet her.