Læring

Udskoling

Kontakt og bestil et forløb

Det er ikke muligt at booke vores forløb, da museet er lukket frem til foråret 2022.

Læs mere her

Bliv inspireret af design. Vi tilbyder forskellige forløb målrettet folkeskolens ældste klasser. Design som problemknuser i matematik, billedkunst eller det nye fag håndværk og design. Alle forløb knytter sig til museets udstillinger og temaer som eleverne kan relatere til – lige fra bæredygtighed, materialer og krop og identitet. Kun fantasien sætter grænser.

Læs mere om vores pædagogiske profil

Dansk på plakaten

Fag: Dansk, Billedkunst
2½ time med værksted 700 kr.
Hvordan layouter man en plakat, så budskabet står skarpt? Hvilke virkemidler skaber blikfang? I det offentlige rum skal plakaten nå at fange vores opmærksomhed, mens vi bevæger os hurtigt forbi i den larmende trafik. Billede og tekst skal tilsammen udgøre en helhed, som gør budskabet tydeligt og hurtigt at afkode. I forløbet undersøger, analyserer og fortolker eleverne budskaber og blikfang på de mange danske plakater i museets samling. I designværkstedet arbejder eleverne casebaseret med at udvikle et pitch til deres eget plakatdesign.

Læringsmål (PDF)

Matematik i design

Fag: Matematik, håndværk og design.
1 time 350 kr.
2½ time med værksted 700 kr.
Hvad er en model og hvordan arbejder man med skalaforhold? Hvordan beregner og optimerer man materialeforbruget? Disse og mange andre matematiske spørgsmål indgår bl.a. i arbejdet med design. Matematik i design sætter fokus på geometri i anvendelse i en designfaglig kontekst. Med udgangspunkt i museets samlinger og udstyret med diverse redskaber, undersøger eleverne i praksis, hvordan geometri indgår som et led i designprocessen. I designværkstedet samarbejder eleverne om at løse designmæssige problemstillinger ved brug af matematik.

Læringsmål (PDF)

Undervisningsmateriale (PDF)

Stoledesign – funktion og udtryk

Fag: Håndværk og design.
1 time 350 kr.
2½ time med værksted 700 kr.
Hvilke stoletyper findes der og hvorfor er der så mange forskellige? Hvad er egentlig en god stol? Stolen er det møbel, der kommer tættest på menneskekroppen. Den har fx ben, ryg, armlæn og måske endda ører. Men stolen kan mere end blot opfylde en siddefunktion, og den har ofte et mere personligt udtryk end andre møbeltyper. I forløbet afprøver, undersøger og beskriver vi forskellige stoletypers udvikling og stilmæssige udtryk. I Designværkstedet arbejder eleverne ud fra udtryksmæssige kriterier med at udvikle deres eget stoledesign.

Læringsmål (PDF)

Design og designprocesser

Fag: Håndværk og design.
1 time 350 kr.
2½ time med værksted 700 kr.
Hvorfra henter designeren sin inspiration og hvilke overvejelser indgår i en designproces? Hvordan arbejder designeren med idéudvikling, skitsering og modellering? Design handler om at stille en masse spørgsmål til menneskers behov, traditioner og forbrugsmønstre. Det handler også om æstetik og funktion. I forløbet undersøger eleverne forskellige designobjekter, hvor disse parametre er vægtet meget forskelligt. I Designværkstedet arbejder vi casebaseret og eleverne udvikler deres eget design.

Læringsmål (PDF)

Bæredygtigt design

Fag: Håndværk og design, geografi, samfundsfag.
1 time 350 kr.
2½ time med værksted 700 kr.
Hvordan kan man gennem design nedsætte CO2-forbruget? Hvilke materialer er det hensigtsmæssigt at anvende? Bæredygtighed udgør en ny og særlig udfordring i dagens forbrugssamfund. Vi ser nærmere på, hvordan klimaforandringer, begrænsede ressourcer og stigende affaldsproblemer udfordrer designere til at finde nye veje, tænke i nye materialer samt nye måder at udvikle produkter på. I designværkstedet arbejder eleverne casebaseret med at udvikle design ud fra kriterier om bæredygtighed.

Læringsmål (PDF)

Besøg og udforsk selv

Hvis I vil besøge Designmuseum Danmark med jeres hold eller klasse på egen hånd, skal I altid booke plads i forvejen. Vi har mange besøgende hver dag og vil gerne skabe en god oplevelse for alle vores gæster. Derfor skal alle grupper over 10 personer reservere tid til besøg på forhånd. Send os et forslag til en dato, der passer jer. Så bekræfter vi – og I kan gå på opdagelse i en verden af design.

Designværkstedet

Designværkstedet danner ramme om al vores undervisning. Værkstedsbygningen blev doneret til os af VILLUM FONDEN i 2012 og er en moderne bygning, designet med henblik på at udvikle undervisning og kreative designforløb.

Praktiske oplysninger inden jeres besøg

Læs mere her (PDF)