Museet søger museums­inspektør / kurator

Kontakt
For yderligere spørgsmål

HR-chef Henriette Falkenberg på 40998805 eller via mail på hfa@designmuseum.dk

Udstillings- og samlingschef Christian Holmsted Olesen, 26235661 eller cho@designmuseum.dk

Museet søger en museumsinspektør/kurator, som skal bidrage til vores ambition om at udvikle et af verdens førende designmuseer – og sætte dagsordenen inden for formidlingen af designs betydning kulturelt og samfundsmæssigt, i et både historisk og nutidigt lys. Vores samlinger, arkiver og forskning viser den danske designudvikling i internationalt perspektiv, og vi ønsker at række ud til et endnu bredere publikum, fordi vi tror på, at alle kan inspireres af fortiden for at tage del i udformning af fremtiden, og fordi design er for alle.

Du skal have

– en relevant kandidat- eller ph.d.-uddannelse
– speciale inden for et eller flere af museets fagområder og lyst til at fordybe dig i flere
– erfaring med museums- og udstillingsvirksomhed og projektledelse
– gode, dokumenterede formidlings- og sprogfærdigheder skriftligt og mundtligt

Vi forventer, at du

– er en stærk teamplayer, og kan arbejde på tværs i huset
– er udadvendt og opsøgende og kan styrke museets netværk og omdømme
– er selvkørende, kreativ og udvikler og realiserer nytænkende koncepter og ideer
– har evner for fordybelse og forskning i museets samlinger, og kan belyse dem i nye kontekster
– trives med at være i et dynamisk hus i konstant udvikling

Ansættelsen

Stillingen er treårig med mulighed for forlængelse eller evt. fastansættelse. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Kontakt

For yderligere spørgsmål kontakt HR-chef Henriette Falkenberg på 40998805 eller via mail på hfa@designmuseum.dk  eller udstillings- og samlingschef Christian Holmsted Olesen, 26235661 eller cho@designmuseum.dk

Ansøgning

Ansøgningen må ikke fylde mere end 1 A4-side. Vedlæg CV (max 2 sider) med relevant erfaring. Send ansøgningen digitalt til Henriette Falkenberg hfa@designmuseum.dk.

Ansøgningsfrist mandag den 19. august kl. 12. Vi forventer at afholde samtaler i uge 36.

Om Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark er landets nationale museum for design og kunsthåndværk og har samlinger fra Vesten, der tidsmæssigt strækker sig fra renæssancen til vor tid, og dertil kommer betydelige samlinger fra især Kina og Japan. Med ’Strategiplan 2017-2020’ har museet søsat en række ambitiøse initiativer, der bl.a. indbefatter produktion af store forskningsbaserede udstillinger, en dynamisk udstillingspraksis, hvor den righoldige samling i højere grad kommer i spil i skiftende udstillinger samt et ønske om at nå ud til et bredere publikum med vedkommende og engagerende udstillinger og aktiviteter.

Museet er midt i en rivende udvikling, hvor besøgstallet er næsten femdoblet på få år og interessen for museet som videncenter, mødested og destination er stærkt stigende nationalt og internationalt. Intentionen er at nytænke og udvikle museets vigtige rolle i samfundets udvikling.