Om museet

Nyheder og anbefalinger

Ud over udstillinger, events, pressenyt, aktuel undervisning og biblioteksnyheder sker der rigtigt meget på Designmuseum Danmark. Følg med i vores anbefalinger og nyheder om nye tiltag, udgivelser eller lignende, der sætter design på dagsordenen.

Museet indgår samarbejde med ny ung designer

I dette forår har museets læringsenhed startet et samarbejde med den unge designer Kathrine Barbro Bendixen, som både skal undervise 5. klasses elever fra Skolen på Islands Brygge, samt være gæsteunderviser på museets Designskole.

Læs mere her. 

JEG KAN SKABE

10.09.2019

Lighthouse Aviation Group vil over en treårig periode støtte Designmuseum Danmarks arbejde med at række ud til sårbare børn og unge.

Museet har lang erfaring med undervisning og pædagogiske tilbud målrettet forskellige målgrupper fra dagtilbud og skoleelever til ældre studerende samt børnefamilier. I et særligt outreach-program arbejdes der desuden på at styrke museets sociale profil.

Læs mere her

DESIGN I BEDSTE SENDETID

10.02.2019

Museet var med da DR1 tidligere på året blændede om for det nye kulturprogram, Danmarks næste klassiker. Museumsdirektør Anne-Louise Sommer var, sammen med den anerkendte designer Kasper Salto, med i dommerpanelet. Sammen udfordrede de fem unge designtalenter, der i foråret dystede om at lave Danmarks næste klassiker. Alle møblerne kan opleves på museet frem til 1.12.2019.

Læs mere her

Lyt til dansk design: Ny podcast

20.06.2019

Museet har i samarbejde med Wonderful Copenhagen‘s Tourism+ Culture Lab og podcastbureauet Kontekst & Lyd skabt tre podcast-afsnit om dansk design. Podcast-serien er på engelsk og henvender sig til de mange internationale besøgende der gerne vil have et lidt bedre kendskab til museets historie, de verdensberømte danske designere og historierne om, hvordan de store pionerer stadig inspirerer i dag.

Læs mere her

Flexibility vandt en Red Dot

16.08.2018

Museets typografi ‘Flexibility’ og kulturdesignbureauet bag museets nye visuelle identitet Urgent.Agency blev hædret ved Red Dot Design Award.

Læs mere her

NY INDGANG TIL DESIGNMUSEUM DANMARK

28.05.2018

København fik i 2018 en ny plads, da Designmuseum Danmark indviede gårdarealet foran museet som et udendørs mødested for københavnere, turister og alle designinteresserede. Museet fik i løbet af sommeren 2018 omlagt den historiske plads mod Bredgade i et projekt, der løfter museets tilgængelighed og skaber et nyt udendørs udstillingsrum og byrum til alle. Pladsen åbnede i november 2018.

Læs mere her