Om museet

Nyheder og anbefalinger

Ud over udstillinger, events, pressenyt, aktuel undervisning og biblioteksnyheder sker der rigtigt meget på Designmuseum Danmark. Følg med i vores anbefalinger og nyheder om nye tiltag, udgivelser eller lignende, der sætter design på dagsordenen.

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer modtog den 26.05 Ridder af Dannebrogordenen

Anne-Louise Sommer har i sin rolle som direktør for Designmuseum Danmark siden 2011 stået i spidsen for en succeshistorie, med en femdobling af museets besøgstal fra godt 60.000 til over 300.000 gæster årligt og har styrket museets rolle som et internationalt anerkendt og prisvindende museum bl.a. med afsæt i strategien ”Design skal deles”.

Læs mere her

3DAYSOFDESIGN NÅR MUSEET LUKKER OP FOR GÆSTER I TRE DAGE

Kom og vær med under 3daysofdesign når Designmuseum Danmark og Statens Kunstfond inviterer til tre morgentalks der på forskellig vis kommer rundt om samtidens og fremtidens store dagsordner som fx sammenhængen mellem velvære og æstetik, bæredygtige samfund og meget mere – alt sammen set ud fra et designperspektiv. Vi har samlet eksperter, meningsdannere og aktører der over tre dage vil dele deres erfaringer og indgå i dialog.

Læs mere her

BÆREDYGTIG MØBEL- OG INTERØR-DESIGN PÅ DESIGNMUSEUM DANMARK

Den nationale erhvervsklynge Lifestyle & Design Cluster står igen i år bag et event med fokus på cirkulære løsninger under “3daysofdesign” i København 16. – 18. september 2021. Vi kalder dagene for “Circular Furniture Days”.

Læs mere her

DESIGN I BEDSTE SENDETID

10.02.2019

Museet var med da DR1 tidligere på året blændede om for det nye kulturprogram, Danmarks næste klassiker. Museumsdirektør Anne-Louise Sommer var, sammen med den anerkendte designer Kasper Salto, med i dommerpanelet. Sammen udfordrede de fem unge designtalenter, der i foråret dystede om at lave Danmarks næste klassiker. Alle møblerne kan opleves på museet frem til 1.12.2019.

Læs mere her

Lyt til dansk design: Ny podcast

20.06.2019

Museet har i samarbejde med Wonderful Copenhagen‘s Tourism+ Culture Lab og podcastbureauet Kontekst & Lyd skabt tre podcast-afsnit om dansk design. Podcast-serien er på engelsk og henvender sig til de mange internationale besøgende der gerne vil have et lidt bedre kendskab til museets historie, de verdensberømte danske designere og historierne om, hvordan de store pionerer stadig inspirerer i dag.

Læs mere her

Flexibility vandt en Red Dot

16.08.2018

Museets typografi ‘Flexibility’ og kulturdesignbureauet bag museets nye visuelle identitet Urgent.Agency blev hædret ved Red Dot Design Award.

Læs mere her

NY INDGANG TIL DESIGNMUSEUM DANMARK

28.05.2018

København fik i 2018 en ny plads, da Designmuseum Danmark indviede gårdarealet foran museet som et udendørs mødested for københavnere, turister og alle designinteresserede. Museet fik i løbet af sommeren 2018 omlagt den historiske plads mod Bredgade i et projekt, der løfter museets tilgængelighed og skaber et nyt udendørs udstillingsrum og byrum til alle. Pladsen åbnede i november 2018.

Læs mere her