Praktik

Kom i praktik på Designmuseum Danmarks Bibliotek

Praktikperioden er i efterårssemesteret 2024.

Varighed og ugentlige timetal afhænger af den pågældende studieordnings krav til dit praktikforløb og tilrettelægges nærmere i samarbejde med os inden praktikforløbets start.

Kontakt

For spørgsmål kontaktes bibliotekar og teamleder Sara Fruelund på mobil 25797253 eller bibliotekar Mikkel Aaen Lohmann på mobil 40998848.

Eller du kan skrive til os: bib@designmuseum.dk

Send os din ansøgning (maks. 1 A4-side) og CV til: sfr@designmuseum.dk og skriv: ”Praktik” i emnefeltet.

Ansøgningsfrist:

Vi læser løbende ansøgninger og indkalder efter behov til den rette er fundet. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Vil du være med på holdet i et lille, stærkt fagbibliotek, så søger vi en nysgerrig og alsidig universitetsstuderende i Informationsstudier (BA) eller Informationsvidenskab og Kulturformidling (KA) til praktik i efteråret 2024.

Biblioteket i Designmuseum Danmark søger en praktikant, der vil indgå i den daglige drift og udvikling af bibliotekets systemer, arbejdsgange og services.

Arbejdsopgaver

Du bliver del af vores lille biblioteksteam, og dine opgaver vil primært være:

• Ekspedition af udlån til andre biblioteker
  • Formidling af bibliotekets samlinger, både på læsesal og digitale platforme (hjemmeside, Instagram, Facebook)
  • Materialepleje
  • Assistance ifm. forespørgsler, bl.a. litteratursøgninger

Du er initiativrig, opsøgende og ikke bange for at stille spørgsmål. Du kan se dig selv i et lille team med fokus på biblioteksdrift i et museum, der fortsat er ved at genetablere sig efter flere års ombygning. Det er en fordel, hvis du interesserer dig for bibliotekssystemer og samtidig brænder for at få praktisk erfaring med de mange forskelligartede opgaver i et offentligt specialbibliotek.

Vi mener, at et praktikforløb bør være til gavn for begge parter, derfor er vi imødekommende, hvis der er noget særligt, du interesserer dig for og gerne vil undersøge. Det gælder i øvrigt også, hvis det er nødvendigt at følge et enkelt fag på studiet sideløbende.

Om biblioteket

Designmuseets Bibliotek er Nordens største inden for design og kunsthåndværk og er museumsbibliotek, forskningsbibliotek samt hovedfagbibliotek i det danske biblioteksvæsen. Biblioteket deltager i det nationale lånesamarbejde og er offentligt og gratis tilgængeligt for alle. Bibliotekets formål er at stille viden, information og dokumentation om kunsthåndværk og design til rådighed, og det skal inspirere til udvikling af ny formgivning og være kilde til forskning i formgivning, design- og kunsthistorie.

Designmuseum Danmark er en ABM-institution med Arkiv, Bibliotek og Museum. Efter museets genåbning i 2022 har vi gradvist udvidet bibliotekets åbningstider, og du bliver del af et bibliotek med stadig flere åbningsdage og nye projekter og samarbejder, både internt og eksternt. I 2025 tager Designmuseum Danmark det første spadestik til et nyt Videnshus, der bl.a. skal samle museets designværksted, bibliotek og læsesal under samme tag.

Praktikperiode

Praktikperioden er i efterårssemesteret 2024. Praktikperiodens varighed og ugentlige timetal afhænger af den pågældende studieordnings krav til dit praktikforløb og tilrettelægges nærmere i samarbejde med os inden praktikforløbets start.

Send os din ansøgning (maks. 1 A4-side) og CV til: sfr@designmuseum.dk

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte bibliotekar og teamleder Sara Fruelund, mobil 25797253 eller bibliotekar Mikkel Aaen Lohmann, mobil 40998848. Eller du kan skrive til os: bib@designmuseum.dk

Ansøgningsfrist

Snarest muligt. Vi indkalder løbende til samtaler og afslutter processen, så snart vi har fundet den rette praktikant.

Læs mere om biblioteket: https://designmuseum.dk/biblioteket/