Pressemeddelelse 12.03.2018

København får ny, åben plads foran Designmuseum Danmark i Bredgade

Pressekontakt
Nikolina Olsen-Rule
Kommunikationschef
nor@designmuseum.dk

Københavnere og turister får i år en ny, indbydende og rekreativ plads, når publikumsmagneten Designmuseum Danmark udvider for også at blive et udendørs mødested for alle designinteresserede. Det hidtil knap så synlige område, foran museets fine 1700-tals-bygning i Bredgade, forbedres markant, så det i højere grad appellerer til ude-liv og ophold.

”Vi ser frem til at byde vores mange gæster velkommen til et stadig mere udadvendt museum,” siger Anne-Louise Sommer, museumsdirektør ved Designmuseum Danmark.

Museet – der indtil 2011 hed Kunstindustrimuseet – ønsker således ikke blot at være et af Europas foretrukne design-besøgsmål, men også at åbne museets unikke historiske miljø ud mod offentligheden:

”Vi vil gerne give noget tilbage til byen. Den nye plads vil, med respekt for stedets historiske værdi, tilføre området en moderne og tidssvarende profil,” siger Anne-Louise Sommer.

Museet slog i 2017 sin hidtidige publikumsrekord og har på bare seks år femdoblet besøgstallet og er nu i top fem blandt de mest besøgte københavnske museer. Mere end 50 procent af de besøgende er under 30 år, 80 procent er turister, men også københavnere møder i stigende antal op i forbindelse med designmuseets events, udstillinger, samlinger, bibliotek og designværksted.

”Vi er inde i en rivende publikumsudvikling, så vi har behov for at udvide for at kunne leve op til ønsket om at være et verdensklasse-designmuseum i det 21. århundrede”, siger Anne-Louise Sommer, der ser udviklingen af pladsen og de udendørs faciliteter som en vigtig etape i netop den udvikling.

Renoveringen af det fredede område ud mod Bredgade betyder bl.a., at:

  • der etableres et uformelt byrum, som sammen med en nyindrettet cafe skaber en intim atmosfære for ophold, oplevelser og events i den københavnske bydel Frederiksstaden
  • design-smagsprøver fra museets udstillinger rykkes uden for i specialfremstillede glasmontrer – inspireret af ikonet Kaare Klints originale design fra 1920erne – så forbipasserende får en gratis mulighed for at se på samtidsdesign
  • billetsalg, butik og café rykker ud i en sidebygning på pladsen, hvorved der frigøres kvadratmeter i hovedbygningen
  • en række fysiske tilpasninger bl.a. for gangbesværede skaber lettere adgang til stedets udstillinger

Forbipasserende har siden oktober sidste år kunnet konstatere, at en del af projektet allerede er tyvstartet: Den historiske gitterport til det gamle Frederiks Hospital, hvor museet har til huse, er allerede ved at blive restaureret. I forbindelse med renoveringen nyhugges skulpturer og piller på porten, der er udført af hofbilledhugger Johan Christoph Petzold (1708 – 1762).

Fakta:
Den nye publikumsvenlige plads ventes klar til indvielse omkring 1. november 2018. Første spadestik tages i maj. Museet er åben for gæster i hele anlægsperioden, da arealet med sin fredede brostensbelægning renoveres i etaper. COBE er arkitekter på projektet, der er blevet muligt takket være en donation på 25 millioner kroner fra Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde.